Pillanatok alatt elkészülő őszi sütemény almával és körtével 2016-10-25 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Mi más szimbolizálhatná jobban az őszi hangulatot, mint egy almás-körtés cobbler?Az időhiányban szenvedő háziasszonyok kedvenc sütije nem más, mint egy tálban sült gyümölcsös pite. Almás-körtés cobbler A lényege, hogy a gyümölcsöt tesszük alulra, a tetejére pedig egy igen könnyű tésztát kanalazunk és így sütjük meg, hogy aztán langyosan, tejszínhabbal vagy anélkül a családnak felszolgálhassuk, de aztán ne csodálkozzunk, ha öt perc alatt elfogy az egész. Mert el fog fogyni! Nagy előnye a könnyű elkészíthetőség mellett, hogy a végtelenségig lehet variálni: bármilyen szezonális gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá, de készülhet fagyasztott alapanyagból vagy befőttből is. Nagyon kevés lisztet igényel, mégis tekintélyes mennyiség lesz belőle, amiről azonban bizton kijelenthető, hogy soha nem elég. Ennyi bevezető után jöjjön maga a recept, aminek az eredetije itt olvasható, csak egy kicsit át lett szabva egy nagyobb család méretére. Hozzávalók 8 dkg vaj/margarin 22,5 dkg liszt 27 dkg cukor 1,5 zacskó sütőpor 2,8 dl tej 3 közepes körte pucolva, hámozva, felkockázva 2 kisebb alma pucolva, hámozva, felkockázva Elkészítése A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra. Vegyünk elő egy közepes tepsit vagy piteformát és kockázzuk bele a vajat/margarint. Tegyük a tepsit a sütőbe és olvasszuk meg a vajat/margarint. Öntsük a robotgép táljába a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd a tejjel keverjük csomómentesre. Vegyük ki a tepsit a sütőből. A megolvadt vajat oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk rá a gyümölcsöket. Öntsük rá a tésztát. (Nem baj, ha nem jut mindenhova belőle.) Tegyük vissza a tepsit a sütőbe és körülbelül 45 perc alatt süssük aranybarnára a cobblert. Vegyük ki a sütőből a megsült tésztát és tegyük félre egy kicsit hűlni: melegen és hidegen is egyaránt finom. Megjegyzés Tejszínhabot kínálhatunk hozzá (nyáron hideg vaníliafagylalttal az igazi). Forrás: edenkert.hu