Nem is gondolná, hogy ezekre is kiváló az ecet

Ecet minden háztartásban van. Leginkább csak főzelékek, saláták savanyítására használjuk. Nagy hiba. Óriási. Megmutatjuk, miért.

Ecet, az

 edények és a mosogatógép tisztítására

Ugyan a mosogatótabletták megvásárlása a mosogatógépbe egyszerűbb, az ecet még jobb és olcsóbb megoldást jelenthet. Ahelyett, hogy a mosogatógépet tablettákkal töltené meg, próbáljon meg egy programot lefuttatni egy kis ecettel. Az ecet elég erős ahhoz, hogy eltávolítsa az edényeken lévőről a szennyeződést, és fényessé is varázsolja őket.

Nem csak  a mosogatás miatt hasznos az ecet, de szikrázóan tisztán tartja a  mosogatógépet is. Néhány havonta érdemes egy csésze ecetet önteni az üres mosogatógépbe, és egy programot üres géppel elindítani. Letisztítja a vízkövet, ami a kemény viztől  vagy a mosogatótablettától rakódott le a gépben. Ecettel biztosíthatjuk, hogy a mosogatógépünk elég tiszta legyen ahhoz, hogy a legnagyobb hatékonysággal tudjon működni.

 

a szélvédő tisztításra

Figyelembe véve, hogy az autóra mennyi por, bogármaradvány, és kosz rakódik nap mint nap,  egy sima ablaktisztító igencsak kevés a a szélvédő üvegre lerakódott szennyeződés eltávolításához. Valamivel erősebbre van szükség. Érdemes kipróbálni az ablakok tisztítását egy kis ecettel.

Az autóablakok mosásakor permetezzen egy kis mennyiségű ecetet  a felületre. Ezután dörzsölje át ronggyal, majd öblítse le vízzel. Az ecet savassága lemarja az összes felhalmozódott szennyeződést, így az ablakok tiszták és fényesek lesznek.

a fogak tisztítására

Ha gyöngyházfényű fogakra vágyunk, akkor tudhatjuk hogy a fogmosás önmagában nem elegendő a fogak tisztításához. Ahelyett, hogy fogfehérítő porokat, vagy fogkrémeket használna, próbálja ki az ecet sokféle felhasználásának egyikét, a fogfehérítő hatást.

Tisztítsa meg fogait hetente egyszer, fehér ecetbe mártott fogkefével. Az ecet csökkenti a felületi foltokat és a lepedéket, és egységes, fényes felületet teremt a fogakon.

a kellemetlen szagok ellen

A ház takarítása csak a fél siker.  Nehéz megszüntetni azokat a kellemetlen szagokat, amelyek kevésbé kívánatosak egy lakásban. Ezekre is jól jön egy kis ecet.

Készítsünk keveréket ecettel, vízzel és néhány csepp citrom illóolajjal. Ezután permetezzük szét a keveréket a kádba, mosdókagylóba, wc-be,  vagy a konyhai szemetesbe. Az ecet megszünteti a kellemetlen szagot, a citrom pedig friss, kellemes illattal tölti meg a levegőt. 

a szúnyogcsípésre

A szúnyogcsípés kegyetlenül tud viszketni, felduzzadni. Aki folyó vagy tó mellett él, pontosan tudja milyen frusztráló a szúnyoginvázió.  Bár a szúnyogok távol tartása érdekében van már elég sok jó megoldás,  a csípést a krémek mellett szintén a legjobb egy kis ecettel kezelni. 

Vegyük magunkat körbe olyan növényekkel, amelyek távol tartják a szúnyogok hadát otthonunktól!

A legjobb szúnyogriasztó növények

Egyszerűen áztassunk egy vattapárnát ecetbe, és a folyadékot tegyük  a csípésre. Nemcsak megkönnyíti a viszketést, de megnyugtatja a területet is, így lehetővé téve a csípés gyorsabb gyógyulását.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.