Milyen ételekkel csökkentheted csaknem felére a hallásromlás kockázatát? 2020-07-01 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Sokan úgy gondolják, hogy a hallásromlás a korosodással együtt járó elkerülhetetlen folyamat. Ma már azonban tudjuk, hogy a halláscsökkenés folyamatához számos rizikótényező járul hozzá, melyek ismeretében több hallásvédő hatóanyagra is fény derült. Az egyik legjobb ilyen hallásvédő vegyület az omega-3-zsírsav. Több tanulmány is kimutatta az omega-3 hallásvédő hatását. Hetente két adag hal például az 50 felettiek körében 42 százalékkal csökkenti a hallásromlás rizikóját azokhoz képest, akik ennél kevesebb halat fogyasztanak. Az omega-3 rendszeres fogyasztása egyértelműen segíthet megelőzni, illetve késleltetni a halláscsökkentést. Ha nem akarunk halat enni, mert nem szeretjük, vagy vegánok vagyunk, akkor növényi forrásból is hozzájuthatunk. A lenmag, a lenmagolaj, a chia mag, az avokádó és a dió is jelentős mennyiséget rejt. Egyetlen evőkanál lenmag nagyjából ugyanannyi omega-3-zsírsavat tartalmaz, mint 100 gramm hering, kb. 2300 mg-ot. Az omega-3-zsírsavat étrendkiegészítő formában is fogyaszthatjuk, de természetes forrásból is nagyon könnyű bevinni a szervezetbe. Forrás: Minden, ami hallás