Készítsünk birsalma sajtot! 2021-09-26 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A birsalma felhasználásával készült fogások nem olyan népszerűek, ahogy azt megérdemelnék. A birsalma készítmények passzolnak húsokhoz, sajthoz, de salátába keverve is pikánssá teszik az ételt. Lássuk, hogyan készíthetünk egyszerűen és gyorsan birsalma sajtot! Hozzávalók: 1 kg birsalma 60 dkg cukor 15 dkg bontott dió 1 citrom Elkészítés ideje: Két óra. Elkészítés menete: Kezdésként az almákat megmossuk, megtisztítjuk a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba bele daraboljuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje őket. Amikor már megpuhultak, ráfacsarjuk a citrom levét, és botmixerrel összeturmixoljuk, amíg egyenletes lét nem kapunk. Foto:pixabay.com A cukrot némi víz segítségével sziruppá főzzük, majd ezt is az almás-citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk, teszünk hozzá diót, és még körülbelül 20 percig főzzük. Ezek után a masszát tálkákba öntjük, majd az egészet hűvös helyre tesszük, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot állni hagyjuk, utána kiütögetjük a tálkákból és már fogyasztható is. Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor. Így készítsünk birsalma lekvárt tartósítószer nélkül Forrás: edenkert.hu Neked is van gyógyulás történeted a témában? Oszd meg velünk, hogy mások is erőt merítsenek a Te gyógyulásodból!