Készítsünk birsalma sajtot!

A birsalma felhasználásával készült fogások nem olyan népszerűek, ahogy azt megérdemelnék. A birsalma készítmények passzolnak húsokhoz, sajthoz, de salátába keverve is pikánssá teszik az ételt.

Lássuk, hogyan készíthetünk egyszerűen és gyorsan birsalma sajtot!

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 60 dkg cukor
  • 15 dkg bontott dió
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdésként az almákat megmossuk, megtisztítjuk a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba bele daraboljuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje őket. Amikor már megpuhultak, ráfacsarjuk a citrom levét, és botmixerrel összeturmixoljuk, amíg egyenletes lét nem kapunk.

Foto:pixabay.com

A cukrot némi víz segítségével sziruppá főzzük, majd ezt is az almás-citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett újra felforraljuk, teszünk hozzá diót, és még körülbelül 20 percig főzzük. Ezek után a masszát tálkákba öntjük, majd az egészet hűvös helyre tesszük, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot állni hagyjuk, utána kiütögetjük a tálkákból és már fogyasztható is.

Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor.

Így készítsünk birsalma lekvárt tartósítószer nélkül

Forrás: edenkert.hu