23 étel-trükk, amely mindent megváltoztat! (1.rész) 2016-05-10 Blog, Otthon Megosztás: Tweet ….de legalábbis azt, ahogyan főzünk és étkezünk! Az alábbi étel-trükkökkel másként készíthetjük el kedvenc italainkat és fogásainkat, egészségesebbé is téve szervezetünket. Szeretnénk minél egyszerűbben és gyorsabban megoldani az ételeket, s közben egészségesen is étkezni? Néhány étel-trükkre van szükség Lássuk, mi mindent oldhatunk meg másként, hogy gyorsabban, egészségesebben készítsük el italainkat, ételeinket. 1.Limonádé turmixépből: vágjuk négyfelé a citromot és tegyük turmixgépbe, 2 csésze vízzel, egy maréknyi jéggel és tetszés szerinti cukorral (ne vigyük túlzásba!). 2.Érett avokádó 10 perc alatt: csomagoljuk alufóliába az avokádót és tegyük be 200 fokra a sütőbe, amíg meg nem puhul, majd rakjuk be a hűtőbe egy kicsit lehűlni. 3.Ropogós saláták: mossuk meg a salátát és fektessük papírtörlőre. Hasznos étel-trükk összegömbölyíteni őket és betenni lezárható műanyag zacskóba, mielőtt hűtőbe rakjuk. A fonnyadtság nem fog jelentkezni! 4.Hámozzunk tojást egyszerűen: tojásfőzéskor adjunk a vízhez egy teáskanálnyi szódabikarbónát. Majd hagyjuk megfőni őket és hűtsük annyi ideig, ameddig szoktuk. Hámozáskor könnyen le fog csúszni a héj, időt takarítunk meg ezzel az étel-trükkel! 5.Főzzünk tésztát 60 másodperc alatt! Mielőtt vacsorához készülünk, áztassuk a tésztát egy óra hosszáig. S ha eljött az étezés ideje, csak dobjuk a felforralt vízbe – 60 másodperc alatt meg fog főni! 6.Ne barnuljon meg az alma: daraboljuk fel az almát és tartsuk meg a magot. Helyezzük el a szeleteket a mag körül, úgy, hogy az alma ismét egésznek tűnjön, és tegyünk rá egy gumit, hogy összetartsa. Ezzel meg tudjuk gátolni a barnulást! 7.Zúzzuk össze a fokhagymát gyorsabban: ne húzzuk az időt a lehámozással – tegyük az egész fokhagymát a szerkezetbe és nyomjuk meg. Ezen étel-trükk hatására a zúzott fokhagyma ki fog jönni, a héj pedig megmarad a fokhagymanyomóban. 8.Ne törjön meg a tojás: mielőtt hideg vízbe tesszük a főzésre szánt tojásokat, dörzsöljük meg a héjukat citromlével. A savasság megelőzi a törést, amikor a víz felmelegszik. 9.Több lé legyen a citromból! Nagyobb mennyiségű levet nyerhetünk ki a gyümölcsből az alábbi étel-trükkel: mielőtt kifacsarjuk, tegyük a citromot mikrohullámú sütőbe 15 másodpercre. 10.Ne tapadjon össze a barnacukor: könnyen megakadályozhatjuk a dolgot, ha néhány mályvacukrot teszünk a barnacukorba, ez nedvesen fogja tartani. 11.Legyen jobb a barna rizs íze! Főzzük meg a rizst, ahogyan szoktuk, majd szárítsuk meg papírtörlőn. Tegyünk a tűzhelyre egy serpenyőt, öntsünk bele pár evőkanálnyi olívaolajat vagy ghee-t és más fűszert, ha úgy tetszik. Pirítsuk a rizst az olajon és fűszeren, amíg enyhén aranybarnává nem válik! 12.Készítsünk tökéletesen kerek palacsintát: egyszerű étel-trükk, mégis nagy elégedettséggel tölt majd el! Tisztítsunk ki egy elhasznált ketchup-os vagy majonézes flakont, és töltsük fel a palacsinta-tésztával. Nyomjuk ebből a tésztát a serpenyőbe és olyan alakú lesz, amilyet szeretnénk! A cikket folytatjuk még ugyanennyi trükkel! Forrás: https://napidoktor.hu/index.php