Minden Anyuka meggyógyul!

Megjelent Tóth Icó – Minden Anyuka meggyógyul! című könyve, ami egy igaz történet krónikája a méhnyakrákról!

minden_anyuka_meggyogyul
2013. január 20. és 26. között immár 7. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét. Ezeken a napokon ismét előtérbe kerül egy megválaszolandó kérdés: mi van akkor, ha valaki megbetegszik. Milyen támaszt talál a bajban? Honnan tud erőt gyűjteni, megoldást találni?
Nos, erre válaszolva született Tóth Icó – Minden anyuka meggyógyul című könyve- Kriston Andrea és Dr.Bartha Tünde együttműködésével-, mely éppen a méhnyakrák megelőzési hét keretén belül kerül a nagyközönség elé. A szerző, aki maga is átesett a betegségen, könyvbe foglalt naplóját adja közre nőtársainak: mi történt vele a betegsége alatti hónapokban. Részletesen beszámol arról, ami ma máshonnan nem tudható meg, segítségül szolgálva a betegségben lévőknek.

Ő maga a könyvében így vall erről:Nem ijesztgetni akarok! Nem okoskodni akarok! Nem felfedezni akarok! Nem akarok! Csak segíteni szeretnék, erőt adni, és megmutatni, megtanítani, hogyan lehet ezt könnyebben megélni. Így arra kérlek kedves Olvasó, aki érdeklődsz, vagy éppen hasonló helyzetet élsz át, csak akkor olvasd el, ha elfogadod tőlem, hogy ez egy pozitív könyv. Erőt adó, szerethető, segítő… Egy hirtelen jött méhnyak rák történetét kezdem neked elmesélni.”

A könyv minden oldalának alján megerősítő szavak, egyes oldalain lelket építő szép imák, idézetek találhatók. A családtagok, barátok írásai, hogyan élték meg az egészet. Orvosi, szakértői írások a szexualitásról, intimtornáról és, hogy mit kell tudni a védőoltásról.

Icó, amikor a műtét és a kezelések után erőre kapott, azonnal közkinccsé akarta tenni tapasztalatait, hogy akik átesnek ezen a betegségen, már reményteljesebben élhessék meg, tudják, hogy nincsenek egyedül. Mindezt fölvállalni, kendőzetlenül és a maga teljes valóságában közreadni, ez jelent valóban igazi segítséget. Nem véletlen, hogy Magyarországon, de talán Európában sem található hasonló,(irodalmi jellegű) kiadvány.

„Ezzel a könyvvel is azt szeretném, ha mi nők jobban ismernénk magunkat, és igazán tisztelnénk azt, ami bennünk történik, figyelnénk magunkat, a jeleket, a jelek előtt rendszeresen szűrésekre járnánk és ismernénk a lehetőségeinket, a védőoltást, még időben…… A legszebb dolgot kaptuk a Jóistentől, a méhünket, amely egy csodát alkot, vigyázzunk rá, tiszteljük…önmagunkat is. Mert nagyon fontosak vagyunk…. Én most értettem meg, mennyire fontos vagyok! Most értettem meg azt is, mennyire nem figyeltem magamat, magamra!”

Mégis több ez a könyv egyfajta segédletnél! Lelki erőt ad annak, aki valamilyen nagy betegségben van, annak, aki hozzátartozója, barátja, és annak is, akit érdekel, a megelőzés!

Nem véletlen, hogy Icó, az emlőrákosok mintájára mozgalmat hoz létre, melynek feladata a felvilágosítás, a segítségnyújtás. Ha valahol meglátod a mályvavirágot, tudd, hogy róluk van szó!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.