Ezek a legegészségtelenebb női ruhadarabok

Bármilyen divatosak is, hosszú távon komoly gondokat okozhatnak.

Mindenki hallott már arról, hogy egy egészségtelen ruhadarab, köztük a magassarkú cipő például mennyi egészségügyi problémát tud okozni, a gerincferdülésen át a bokasüllyedésig sok gond forrása lehet. A hegyes orrú cipők, amelyek nem a lábvonalát követik és összeszorítják a lábfejet, valamint a flip-flop papucsok sem éppen arról híresek, hogy jót tennének a lábcsontozatnak. Talán meglepő, de nemcsak a rosszul megválasztott cipők, hanem a szoros, szűk, nem jól szellőző ruhák is komoly egészségügyi problémákat tudnak okozni, pedig ezek a ruhadarabok kifejezetten népszerűek a nők körében!

Alakformáló fehérnemű

 

egészségtelen ruhadarab

Fotó: shutterstock

 

Az alakformáló fehérneműk fontossága vitathatatlan, hiszen a használatával magabiztosabbak lehetnek a nők, és kívánatosnak érezhetik magukat, ami lélektanilag nagyon fontos szempont. Az azonban, hogy a rendszeres hordása milyen hatással lehet a női testre, egészen megdöbbentő. Szakemberek szerint a gyomort ért erős nyomás hatására a sav könnyen visszakerülhet a nyelőcsőbe, ami gyomorfájdalomhoz, gyomorégéshez és refluxhoz vezethet. Az erős szorítás a vérkeringésre is káros hatással van, arról nem is beszélve, hogy a tüdőre is nagy nyomás nehezedik, és az ebből fakadó nehézlégzés pedig pánikrohamot, sőt akár hiperventillációt is okozhat.

Míg korábban csak karneváli forgatag jó alakú táncosnőin feszültek ezek az apró ruhadarabok, addig mára már szinte egyetlen nő fehérnemű kollekciójából sem hiányozhatnak.

Tanga – Divat vagy egészség?

Skinny, testhez feszülő nadrágok

 

Foto:pixabay.com

Bár szuperszexik a testhez idomuló nadrágok, sok hátránya is van a túl szűk vagy túl szoros szabásnak. Az évek óta divatos skinny farmernadrágok állandó viselése például kidörzsölheti a két lábad közötti területet, így a comb érzőidege is károsodhat. Kellemetlen lábdagadást is okozhat, szoros derékrésze szintén gyomorpanaszokhoz vezethet. A túlzottan testhez feszülő sport- és jóganadrág nem szellőzik rendesen, így az izzadás során újabb problémával szembesülhetsz. A bőröd nem tud megfelelően szellőzni, ezért sok pattanás alakulhat ki a combjaidon és a fenekeden. Ami még rosszabb, hogy fájdalmas szőrtüszőgyulladás kialakulására, valamint gombás fertőzésre is van esélyed. Érdemes hát alaposan megválogatnod azokat a nadrágokat, amelyeket rendszeresen használsz a sportolás és a mindennapok során.

Tanga

 

Foto:123rf.com

Closeup back view of female buttocks in black lace erotic panties of young sexual woman making bow with hands with soft skin outdoor sunny day on natural background, horizontal picture
Fotó: 123Rf

 

Tán nem túl meglepő, hogy a tangabugyi is a felsorolás között van. Bár a férfiak rajonganak ezekért az apró kis ruhadarabokért, a tanga viselése nem túl kényelmes, főleg, ha nem megfelelő a mérete és az anyaga sem pamut. Mivel szűk, és a testhez feszül, nem engedi szellőzni a szeméremtájékot, kellemetlenül bevághat vagy kidörzsölheti a bőrödet, ami irritációt, kipirosodást, pattanásokat, viszketést és kiütéseket okozhat. Ha a tanga ráadásul szintetikus anyagból készült, nagyobb eséllyel fertőződhetsz meg, mert a baktériumok és gombák könnyűszerrel megtelepedhetnek a hüvelyedben, kitéve téged egy kellemetlen és hosszadalmas tortúrának. Ha egy mód van rá, használj inkább pamut és kevésbé szoros fazonokat a hétköznapok során.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.