Új fejlesztés a Korányi-intézetben

Szimulációs oktatóépületet, úgynevezett skill labort adtak át az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (OKPI) kedden, a beruházás 420 millió forint kormánytámogatással valósult meg.

Az oktatólabor átadásán Tóth László, a Belügyminisztérium – az egészségügy szakmai irányításáért felelős – helyettes államtitkára azt mondta, a betegellátás egyik fontos feltétele a gyakorlati képzés, továbbképzés szinten tartása, és egy országos intézetnek kiemelt szerepe van abban, hogy teret adjon az elengedhetetlen gyakorlati tudás megszerzésének, fejlesztésének.

A tüdőgyógyászat sok évig “elfeledett szakma volt”, de miután az egyik leggyakoribb halálokok közé tartoznak a tüdőeredetű megbetegedések, fontos, hogy a gyógyításban a jövő kihívásainak az intézet meg tudjon felelni – tette hozzá.

Bogos Krisztina, az intézet főigazgatója mérföldkőnek nevezve a skill labor átadását azt mondta: az orvostudomány gyors fejlődése, a technológiai innovációk térnyerése megköveteli az egészségügyben dolgozók folyamatos továbbképzését.

tüdő, tüdőgyulladás

Fotó: 123rf.com

Az intézet mindig is alapvető pillérként tekintett az oktatásra, és elkötelezett abban, hogy ne csak a saját orvosainak, hanem külsős érdeklődőknek is átadja az évek során megszerzett tudást, tapasztalatot. Bogos Krisztina szerint ma már minden, a betegellátáshoz szükséges ellátás modellezhető megfelelő demonstrációs és szimulációs környezetben.

“Az OKPI telephelyén egy használaton kívüli, 260 négyzetméteres épületet hoztak rendbe és szereltek fel a legmodernebb eszközökkel, például endoszkópos és ultrahangszimulátorral, laparoszkópos vagy bronchoscop berendezéssel” – ismertette a főigazgató.

Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt, hogy az Egészséges Budapest Program révén az állam hazai forrást biztosított a főváros és a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztésére. Az OKPI-ban nyolc épületben 3 milliárd forint értékben történtek fejlesztések, és 15 ezer négyzetméter újult meg – tette hozzá.

Olvasd el ezt is!

A Pécsi Tudományegyetemen lesz a katasztrófahelyzetek kulcsa?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.