Mára megszűnik a hidegfronti hatás

Fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás. Eleinte ugyan az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, de az esetleges panaszok egyre kevésbé hozhatók összefüggésbe a légköri változásokkal.

Gomolyfelhős, napsütéses idő, hidegfronti hatás nélkül

Kezdetben többnyire változóan felhős lesz az ég, de a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon hajnalban, kora reggel nagyobb területen is erősen felhős lehet az ég, és ott gyenge eső is lehet. A Dunától keletre és Komárom-Esztergom megyében ugyanakkor az éjszaka második felében foltokban köd képződik.

felhoseg_idojaras

Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gomolyfelhős időre számíthatunk, majd délutántól a Tiszántúlon és Borsodban többfelé meg is vastagszik a felhőzet, és estétől ott újra több helyen eleredhet az eső. Az északi szél eleinte csak a Nyugat-Dunántúlon, napközben már az Alföldön is több helyen megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, de csütörtökön északnyugaton, vasárnap másutt is lehetnek hosszabb napos időszakok. Csütörtök estétől péntek estig többfelé várható eső, zápor, később csökken a csapadék esélye.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10-20 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. március 7. 7,0 °C +2,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 22,9 °C (1920) legalacsonyabb hőmérséklet: -12,0 °C (1952)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.