Kenyérverseny határok nélkül! 2012-01-30 Napi Hírek Megosztás: Tweet A verseny célja, kapcsolatot építeni a magukat magyarnak valló, de különböző országokban dolgozó és élő pékek között. A GastroPan (Kárpát-medencei Magyar – Pék, Cukrász Egyesület), a Magyar Pékszövetség és a HUNGEXPÓ Zrt. meghirdeti, a Nemzet Kenyere versenyt. A UKBA FOODAPEST kiállítás keretén belül. Azzal a céllal, hogy a határainkon belül és azon kívül élő, dolgozó pékek számára egy szakmai találkozási lehetőséget biztosítson, mert a Magyar kenyér múltja és jövője mindannyiunk érdeke, péknek és fogyasztónak egyaránt. A verseny helyszíne, UKBA FOODAPEST Kiállítás, HUNGEXPÓ, 1101 Budapest Albertirsai út 10. időpontja 2012. Ferbruár5-6-7-8. A versenyre várjuk a jelentkezését mindenkinek, aki Magyarnak vallja magát, munkája a kenyérsütéssel kapcsolatos, bárhol él és bárhol dolgozik a világban. Jelentkezni a következő címeken lehet: GastroPan Egyesület: e-mail [email protected] fax: +40 266 219 392 Információ: GasztroPan Egyesület: + 40 733 313 041, + 40 740 182 5656. Magyar Pékszövetség:Fax: +361 2049004,+36 70 942-9330 A jelentkezések leadásának határideje 2012. január 20. A jelentkezők, a következő szempontok szerint vehetnek rész a versenyen: el kell hozni négy (4) darab kenyeret (bármilyen tömegű lehet) a verseny helyszínére, az egyiket szeletelni fogják az értékeléskor. A kenyerek csak az Európai Unió területén forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező alap és segédanyagokat tartalmazhatnak. A rendezők adnak egy sorszámot minden kenyérnek, a termékhez csatolni kell egy rövid technológiai leírást, az értékeléshez. A zsűri csak a sorszámokat láthatja, ez alapján hozza meg a döntését, a rendezők csak a díjkiosztáskor adják meg a sorszámhoz tartozó nevet. A versenymunkákat 2012. Február 7-én 07:00 és 09:00 között fogadják a szervezők a Magyar Pékszövetség standján, a zsűrizés 2012. 02. 07 -én 12-16 óra között lesz, az eredményhirdetés 2012. 02. 07 -én 17:00-kor lesz. – A zsűrizési kritériumok a következők: forma, a héj és a bél szerkezete, a kenyér íze és aromája, hagyományok ápolása, újítás-kreativitás, a termék bemutatása-elrendezése. Forrás: