Folytatódik a hűvös, kicsit szeles idő

Ma is az erős hidegfront élettani hatásaira kell számítani. A vérnyomás ingadozás mellett az esetleges fejfájás, migrén is összefügghet a légköri folyamatokkal.

Gyakoribbá válhatnak, erősödhetnek az ízületi fájdalmak, reumás megbetegedésekkel kapcsolatos panaszok. A hosszabbá váló reakcióidő a közlekedésben is növelheti a balesetveszélyt.

Országszerte többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, napközben legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a Dunántúl nyugati kétharmadán lesz a hidegebb, talajmenti fagy több helyen lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül valószínű.

idojaras2

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az időszak nagy részén változóan idő várható, de pénteken az ország déli felén lehet felhős az ég, illetve vasárnap már több helyen erősen megnövekszik a felhőzet. Pénteken délen, vasárnap egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +6 fokról 4, 10 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 14, 19, majd 16, 21 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. április 25. 6,2 °C -7,2 °C 1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 29,4 °C (1986) legalacsonyabb hőmérséklet: -3,2 °C (1988)

Forrás: met.hu