Egy különleges és élvezetes mozgásforma kifejezetten túlsúlyos nőknek

A kezdeti feszengés néhány óra alatt feloldódik, és még az is szépnek, szexisnek találja magát, akin 5-10-15 kiló (vagy annál is több) felesleg van! Videónkból kiderül, hogy miért egészséges a hastánc, és mit nyerhet vele az, aki kipróbálja.

Foto:123rf.com

Mellet növeszt, magabiztossá tesz a hastánc

A mellnövesztést ugyan még egyetlen tudományos vizsgálat sem támasztotta alá, de több lány és asszony vallja, hogy valóban formásabbak lettek a keblei a rendszeres hastánctól.

hastánc

Foto:pixabay.com

 

Egy óra hastánc alatt – a mozgás intenzitásától függően – elégethetünk akár 300 kalóriát is, bár a fogyáshoz a hét majdnem minden napján táncolnunk kellene. Ez persze nem lehetetlen, hiszen aki eljár hastáncórákra, az otthon is végezheti a gyakorlatokat.

 

Egyébként nagyon sok sikeres hastáncos “pocakos”, mert az rezeg egyes mozdulatoknál, és ezt a hastánc hazájában rendkívül szépnek találják. Ettől függetlenül ezt a mozgást valóban minden testalkattal lehet végezni, itt senki nem nézi ki azt, akinek nem tökéletes az alakja!

 

Ráadásul a gyakorlóruhák és fellépőruhák közül minden testalkattal lehet találni olyat, ami csinossá teszi viselőjét – ez pedig a lélekre is jó hatással van.

Mitől egészséges? Megerősíti a hátat, így ülő munkát végzőknek nagyon ajánlott.

Az előrebillentett medencének köszönhetően a hastánc tehermentesíti az ágyéki gerincszakaszt. Ez azért fontos, mert sokan járnak hátra tolt fenékkel, ez pedig később gerincfájdalmakhoz vezet.

A hastánc alaptartása: lazán, enyhén behajlított térd és előre billentett medence. Ez tehermentesíti a gerincet. A hastánc szépíti a hasat és a derekat, erősíti a combot. Ugyanakkor egyáltalán nem durva “sport”, egyetlen izomcsoportot sem terhel túl, és a tánc során a test egésze mozog. Fokozza a vérkeringést, megemeli a pulzust, de nem fullad ki tőle az ember, így gyengébb kondícióban lévők is bátran kipróbálhatják, néhány hét múlva már könnyedén végigcsinálják az egész órát. Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt, és akár 50-60 évesen is el lehet kezdeni.

Fotó: 123rf.com

Egy arab mondás szerint a világ a nő csípőjében ringatózik.

 
 

A hastáncot régebben nők egymás között táncolták, a termékenységi rítus része (is) volt, illetve segített felkészülni a szülésre!

Léleksimogató zene és tánc

A hastánc zenéje szinte kivétel nélkül mindenkit ellazít. A hastánc órákon garantáltan nem jut eszébe, a családi problémák, a munka. Ez a zene magával sodor, még az is szexisnek érzi magát, aki egyébként tükörbe sem mer nézni. Mert itt mások is hordoznak magukon súlyfelesleget – vagy éppen tartja túl soványnak magát. Ez a mozgás nagyon jó a stressz levezetésére, az óra végére kellemes fáradtságot érzünk, és táncos léptekkel indulunk hazafelé. Kaphatóak már DVD-k is, például az Egészségbolt.hu-n .

A hastánc négy áldásos hatása

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.