COVID: Friss számok -Csökkenő örökítőanyag-mennyiség

Meghalt 188, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1692 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Eddig 3 774 221 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 773 900-an már a második adag vakcinát is megkapták.

774 399-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 27 172-re, a gyógyultaké 497 084-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 250 143. Kórházban 5907 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 702-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 33 429-en vannak, a mintavételek száma 5 327 413-ra nőtt.

Fotó: 123rf.com

Eközben mindenhol csökken a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége.

“Úgy látszik, hogy a járvány leszálló ágba került” – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János közlése szerint ezt jelzi az is, hogy a kórházakban csökken a fekvőbetegek száma, ugyanakkor az intenzívosztályokon még mindig nagy a leterheltség, ami miatt a halálesetek száma csak lassan mérséklődik. Arra a felvetésre, hogy az átoltottakkal és a betegségen átesettekkel együtt a lakosság 50-60 százaléka lehet most védett, azt mondta, ez még nem elegendő ahhoz, hogy emiatt csökkenjenek a számok.

Dr. Szlávik János – Fotó: MTI

 

“Tehát még egy-két, akár hárommillió ember beoltására van szükség ahhoz, hogy nagyon komolyan csökkenjen a járvány, illetve komolyan csökkenjen az a veszély, hogy a vírus visszatér Magyarországra” – fogalmazott Szlávik János.

Hangsúlyozta, most van az a pillanat, amikor össze kell fogni, és nem szabad hinni az “álprófétáknak”, hiszen a jelenlegi helyzet fordulópontnak is tekinthető.

Videó – A szennyvíz kimutatja a koronavírus terjedését

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.