COVID – Ez a vércsoport a legellenállóbb

Nemrég arra a megállapításra jutott egy indiai kutatóintézet, hogy a nullás vércsoporttal rendelkező személyek lehetnek a legellenállóbbak a koronavírussal szemben. Kik a legveszélyeztetettebbek?

Az Indiai Tudományos Ipari Kutatások Tanácsának (CSIR) felmérését egy 140 orvosból álló csoport végezte, akik India egész területéről, közel 10 427 felnőtt ember vérmintáját elemezték és értékelték ki, akik önként vállalták, hogy részt vesznek a kutatásban – írja a Promotions.hu, a wionews.com alapján.

A kutatás szerint a „0”-ás vércsoportú emberek kevésbé érzékenyek a COVID-19-re, míg a „B” és „AB” vércsoportúak jobban ki vannak téve a vírusnak.

Fotó: 123rf.com

A vizsgálat során az is felmerült, hogy a „halált is okozható” dohányzás egyfajta természetes védelmi vonalként működhet a vírussal szemben, mivel elősegíti a nyálkahártya-termelés növekedését. A kutatók ennek kapcsán azonban nem győzték hangsúlyozni, hogy ebben a kérdésben még további tanulmányok elvégzésére van szükség, és a CSIR semmilyen esetben sem támogatja a dohányzást.

Ismeretes, hogy a dohányzás súlyosan káros az egészségre, és több betegséghez kapcsolódik, a megfigyelésünket így nem szabad jóváhagyásnak tekinteni, különösen annak tudatában nem, hogy az összefüggés nem bizonyítottan ok-okozati” – számoltak be.

Videó – A vércsoportunk is befolyásolja a COVID fertőzést?

Forrás: https://napidoktor.hu/index