COVID – A 16-18 évesek oltásához erre a szülői nyilatkozatra van szükség

Már a regisztrált 16–18 évesek is foglalhatnak online időpontot a COVID elleni oltásra. Kizárólag Pfizer vakcinát kapnak, de csak akkor, ha van szülői hozzájáruló nyilatkozatuk.

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló – írták a koronavirus.gov.hu oldalon. A fiatalok oltására május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni, a jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányzati oldalon felhívják rá a figyelmet, hogy az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük a regisztráltaknak, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető.

A szülői hozzájáruló nyilatkozat – mely innen letölthető – nélkül nem adható be az oltás.

Az oldalon arra is figyelmeztetnek, hogy a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Az oltásra el kell vinni a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról, a tajkártyát és a személyi igazolványt.

Kisgyermekeken is teszteli az oltását a Moderna

Forrás: https://napidoktor.hu/index