Probléma az állandó ücsörgés?

Egyértelmű, hogy a munkateljesítménynek jót tesz a rengeteg, az íróasztalnál töltött idő, de ha túlzásba visszük az ücsörgést, annak egészségünk láthatja kárát.

A szívbetegségek kialakulási esélye úgy tűnik, egyenesen arányos a naponta az íróasztalnál töltött munkaidővel. És ez nem minden: gerincünk, vállaink és csípőnk is károsodhat az ülő életmód miatt.

"Fontos, hogy minden nap beiktassuk a mozgást az életünkbe" – mondta Julia Henderson-Kalb, a Saint Louis Egyetemi Egészségügyi Központ munkatársa. "A testedzés nemcsak kedélyállapotunkat javítja, de agyunkat és memóriánkat is felfrissíti."

Persze nem tölthetjük minden ebédszünetünket az edzőteremben, de kisebb változtatások beiktatásával sokat tehetünk egészségünkért.

munka51

Ha például szék helyett egy gimnasztikai labdán töltjük napjainkat, erősíthetjük has- és hátizmainkat, valamint javíthatjuk testtartásunkat. Lehetőség szerint állva telefonáljunk és állítsunk be emlékeztetőt, ami óránként jelzi, hogy ideje felkelnünk és mozognunk kicsit.

Amikor csak tudunk, lépcsőzzünk és használjuk a magasabb emeleteken lévő mosdókat. Fontos, hogy ne a munkahelyünkhöz legközelebbi parkolót válasszuk. Hordjunk lépésszámlálót és tegyünk meg naponta legalább 6000 lépést. Tartsunk könnyebb súlyokat és erősítő szalagokat a munkahelyünkön, hogy bármikor edzhessünk egy kicsit.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.