Okok, amiért jobb leállni a füvezéssel!

A füvezést, a marihuána fogyasztást sokan teljesen ártalmatlannak tartják, de ez nem így van. A legfőbb összetevője a THC befolyásolja az agy és más szervek működését.

A sejtes változások az agyban következnek be, mialatt a füvet szívod. A THC az agy azon részeit roncsolja, amik a gondolkodásért, koncentrációért, és a memóriáért felelősek, ezzel nyomós okot szolgáltatva, hogy abbahagyd a szívását. Emellett a cannabis befolyásolja az örömérzetet, vonzóvá téve magát azok számára, akik hajlamosak a függőségre.

A drog használata után a nehezebb felfogás, nehézség a problémamegoldásban, és a rossz együttműködőkészség napokig vagy hetekig eltarthat, amíg a szer teljesen ki nem ürül a szervezetből.

cannabis4

Hosszútávon

Idővel az agyra gyakorolt hosszú távú hatások összegződnek, és a marihuanát fogyasztók, azokkal együtt, akik keményebb drogokat (heroint, kokaint) használnak, kockáztatják, hogy agyi károsodást szenvednek.

A füvezés megvonása helyrehozza a stresszközpontot az agyban, ami szabályozza az agy dopaminhasználatát, vagy az örömérzetet.  A marihuána hosszú távú fogyasztása függőséget eredményezhet.

A drogfüggőség hátrányosan befolyásolja a fogyasztó életének minden területét, beleértve a szociális életét, a munkáját, a kapcsolatait, a hobbijait.

A cikk folytatását a KamaszPanasz oldalán olvashatjátok!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.