Mi van a fejfájás mögött? Kedvenc ételeink és stressz is okozhatja 2016-09-05 Blog, Kórkép Megosztás: Tweet Fejfájás számtalan okból kialakulhat: állhat a hátterében szervi probléma, stressz, de akár az olyan kedvencek is, mint a vörösbor vagy a csoki. A fejfájás egy olyan jelenség, mellyel mindenki találkozott – van, akit gyakrabban kínok, mások szinte alig szenvednek tőle. A szakértő elárulta, milyen típusai vannak, és melyek a leggyakoribb okok, amelyek kiváltják. Típusai A fejfájást két nagy típusra oszthatjuk: van primer és szekunder fájdalom. Előbbinek a hátterében nem áll semmilyen szervi (agyi vagy belgyógyászati) elváltozás, betegség, hanem pusztán a fájdalom jelentkezik. Ide tartozik többek között a migrén vagy a tenziós fejfájás. A szekunder fejfájáskor komoly agyi vagy neurológiai betegségek állnak a háttérben: ilyen lehet az agyvérzés, mely hirtelen keletkező fájdalommal jár. Mi okozhatja még a fájdalmat? Élelmiszerek is okozhatnak fejfájást: érett sajtok, csokoládék és a vörösbor is elősegítheti például a migrén kialakulását. De fények és illatok is közrejátszhatnak a fájdalom létrejöttében. Forrás: FEM3