Káros az e-cigaretta?

Tanulmányok szerint az e-cigaretta nem segít a leszokásban, bár a marketing ezt próbálja sugallni. Sőt éppen ellenkező hatása van, fenntartja a dohányzást.

Nagyon sok káros anyag található az e-cigaretta párájában” – mondta az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatornán. Horváth Ildikó szerint a teljes lakosság számához képest elenyésző az e-cigit használók száma, viszont megfigyelhető, hogy “agresszívan” terjed azok között is, akik korábban semmilyen dohánytermékkel nem éltek.

Hozzátette, hogy a tanulmányok szerint az e-cigaretta nem segít a leszokásban, bár a marketing ezt próbálja sugallni. Sőt éppen ellenkező hatása van, fenntartja a dohányzást.

e-cigaretta

Hatályba lép május 20-án az elektronikus cigaretta használatát korlátozó szabályozás, tilos lesz majd az e-cigaretta használata például a munkahelyeken és a játszótereken; a szabályt megszegők bírságra számíthatnak – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala a héten az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint tilos lesz elektronikus cigarettát és dohányzást imitáló elektronikus eszközöket használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközökön, munkahelyeken, valamint közterületnek minősülő helyeken, például aluljárókban, játszótereken és azok ötméteres körzetében. A szabályt megsértők bírsága húszezertől ötvenezer forintig terjedhet.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.