Amit biztos ne együnk, ha meg vagyunk fázva!

Állandóan kerülget a tüsszögés, kaparást érzünk a torkunkban, a fejünk tompul, no és mintha a hideg is rázna időnként….Nem kétséges, kinézett minket magának a megfázás. Ne rontsunk a helyzetünkön bizonyos ételekkel!

Miközben ismerjük a jó tanácsokat arról, milyen ételeket érdemes fogyasztani megfázás, influenza esetén, mert növelik az immunrendszer ellenálló képességét, megvannak azok az élelmiszerek is, amelyeket ilyenkor inkább kerülnünk kell. Tápláló, betegség ellen harcoló és vitalitást növelő ételekre van szükségünk megfázás idején, az alábbi élelmiszerekre azonban határozottan nincs!

1.Tejtermékek:
Jobb, ha kerüljük a tejtermékeket megfázás esetén, mivel fokozzák a váladék termelődését. Amennyiben még nem érezzük magunkat igazán betegnek, megfontolandó egy pohár biotej fogyasztása, mely az immunrendszerünket erősíti.

2.Cukros ételek:
A sok cukrot vagy hozzáadott cukrot tartalmazó ételek fogyasztása is kerülendő. Még gyümölcsléből is válasszuk azt, amelyikben nincs cukor. A cukros ételek ugyanis gyengítik az immunrendszerünket, amire betegség esetén nagyon is szükségünk van. Óvakodjunk a feldolgozott élelmiszerektől, különösen azoktól, melyekben köztudottan sok a cukor és olyan összetevők, amik gyulladást okozhatnak. A másik fontos dolog a vércukor-szint szabályozása, mely a diabétesz előszobájában álló vagy már cukorbeteg embereknél különösen megemelkedik megfázás vagy influenza idején.

csalan

3.Alkohol, sült és nagyon zsíros ételek:
Vagyis, a legdurvább kombináció zsíros ételt és mellé alkoholos italt fogyasztani ilyenkor nem ajánlot! Gyulladást idézhetnek elő, valamint az emésztést és a májat komolyabb munkára sarkallják.

Helyettük inkább sovány húst fogyasszunk (forró csirkelevesben például), hogy megerősítsük a fehér vérsejteket és az immunrendszert is. Szavazzunk megfázás esetén a felmelegítő ételekre és olyan fűszerekre, melyeknek gyulladáscsökkentő hatása van!

Forrás: