Őrülten szép leszek, vagy mégsem?

Bizonyos szépészeti beavatkozások miértjét nem nehéz kitalálni – vannak viszont olyanok, amelyek létezését is nehéz elhinni! Mit vállalunk a szépségért?

A mai világban fontossá vált a külcsín. A szépségnek sokszor talán túl nagy jelentőséget is tulajdonítunk, tény azonban, hogy sok esetben az előnyös külső, és ezen belül az apró részletek is számítanak. Amíg nem jut el az ember az ágyig valakivel, a kifogástalan külső is „megteszi”, ám van, aki zavarónak tart magán egy-két dolgot, ha közelebb kell kerülnie a partneréhez.

Ezért vállalja a legfurcsábbnak tűnő szépészeti beavatkozásokat is… Bizony, bizony: vannak olyan „csinosító módszerek”, melyeknek még a létezéséről is ritkán hallunk, nemhogy kipróbáljuk őket. Pedig egyik-másik külföldön lassan már teljesen elfogadottnak számít.

Fenekestül felforgatva…

Hogy a legbizarrabbal kezdjük, itt van például az ánusz-fehérítés, amely nem más, mint a hátsónk szőrszálainak világosabbá tétele. Vannak, akik számára ma már hétköznapi kezeléssé vált, akárcsak a gyantáztatás. Sőt, nemcsak a nők, a férfiak is igénybe veszik a szolgáltatást! A fehérítésre szolgáló termékeket rendelni is lehet, ám biztosabb, ha inkább a szakértőre bízzuk magunkat…

shutterstock_66167350

Pénisz és szemérem…

Akadnak férfiak és nők is, akik nemi szervük kinézetével, méretével nincsenek kibékülve. A pasiknál a pénisznagyobbítás, nőknél a szeméremajak-korrekció, ritkább esetekben szűzhártya-visszaállítás is kérhető ma már, akinek valamilyen okból problémát okoz, hogy már nincs meg. Ezeket a beavatkozásokat azonban nem árt kétszer is meggondolni. Előfordulhat, hogy a férfiassága megnagyobbítására vállalkozó személy pénisze később deformálódik, és sérülhetnek az érzőidegek is.

Nem valószínű, hogy megéri a kockázat. Létezik péniszvastagítás is. A legkevésbé kockázatos, ha a plasztikai sebészeten a pénisz bőre alá saját zsírt ültetnek, melyet előzőleg zsírszívással távolítanak el a test más területéről. A szűzhártya-rekonstrukciónál idegen anyaggal pótolják a szűzhártyát, vagy az épen maradt részeket kötik össze a nyálkahártyával.  A felépülés sokáig tart, még ha maga a beavatkozás nem is több fél óránál.

Talán az eddigieknél valamivel gyakoribb a szeméremajak-korrekció. Vannak nők, akiket nagyon zavar a nemi szervük kinézete, a szépségért tehát vállalják a műtétet is. A legáltalánosabb a külső szeméremajkak méretének csökkentése, de van, hogy a klitorisz feletti bőrt távolíttatják el.

shutterstock_38335912

Létezik vaginaszűkítés, illetve rövidítés is. Ezt a beavatkozást is érdemes meggondolni, mivel az operáció során sérülhetnek idegek, és az erogén zónák területe is leredukálódhat.  Vannak, akik a G-pont megnagyobbítását szeretnék. Egyszerűnek tűnik a módszer: abból áll, hogy hialuronsavból készülő gélt fecskendeznek a területre. A G-pont megnagyobbodik, és egy könnyebb érintésnél is gyorsan jön az élvezet. Egyes nőknek a szeméremívük sem tetszik, melynek szépségéről zsírleszívással gondoskodnak az orvosok. ..

Hosszú a lábujja? Faragja le!

Nos, manapság ez sem ritka! A hölgyek, akiknek különösen fontos a külcsín, háklisak lehetnek a lábujjak formájára, méretére. Vannak, akik nyaranta a magassarkúból, csinos papucsból kibukkanó „göcsörtök” láttán legszívesebben elbújnának. Ők bizonyára igénybe vennék a lábujjrövidítést végtagjuk szépsége érdekében. Le lehet faragni a lábujj hosszából. Akik azonban megteszik, arra is felkészülhetnek, hogy nem ritka a reumás ízületi gyulladás megjelenése a műtét után, mely azt követően megkeserítheti mindennapjaikat.

shutterstock_33545938

Le a szőrökkel?

A teljesen elfogadott lézeres szőrtelenítést is bátran vehetjük a felesleges beavatkozások közé. Ez ugyanis leginkább azoknál az embereknél hasznos és tartós, akik fehér bőrűek, sötét hajúak. Nem távolítható azonban el teljesen minden szőr, a művelet okozhat hegesedést, és egyáltalán nem végleges a szőrtelenítés

Egyes nők szerint a szépséget „tartósítja”, mégsem túl ésszerű a sminktetoválás. Lehetséges, hogy a külcsín szempontjából előnyös, mert nem kell minden reggel újra kihúzni a szemöldököt, festeni a száj körvonalát, de manapság a természetes szépség megint kezd divatos lenni, arról nem beszélve, hogy a sminktetoválást csúnyán el is lehet rontani, egész más arckifejezést kölcsönöz viselőjének, és a „mű” sajnos csak évek múlva kezd halványulni….

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.