A manikűrkészleted és te

Bőrápolás mesterfokon már csak beszélni nem tudó manikűrkészlettel. 10 kis eszköz egy tartóban, amelyek segítségével bármelyik férfit elnyerheted.

Vágyaink netovábbja, hogy megkapjunk egy csinos manikűr szettet. Azért álmodozunk róla annyit, mert nem mondható, hogy ingyen osztogatnák. De tudjuk, hogy egy ilyen szett összes eszköze mire is való pontosan?

Körömcsipeszt körmeink szabadszél hosszának rövidítésére használunk, kell egy a lábunk, egy pedig az kezünk ujjaihoz, mivel más vastagságúak. Ehelyett természetesen ollót is használhatunk, mindössze csak ízlés dolga.

A bőrvágó olló vagy bőrcsípő alkalmazását ugyancsak nem kell ecsetelni, bár érdemes tudni, hogy létezik normál, vagyis hosszú pengéjű, illetve fecskefarkú, azaz rövid pengés is.

A szettekben megtalálható reszelő fémből készül, amely műkörmök reszelésére egyáltalán nem alkalmas. Ez természetes körmeinkhez készült, csakúgy mint a kerámiareszelő. Ezek nem karcolják a köröm szélét, hanem szép, simára reszelik, így körmöd nem lesz sem repedezett, sem töredezett.

shutterstock_302707481

Ha elszíneződött részt találsz, használj finom szemcséjű reszelőt, úgynevezett buffer-t vagy más néven polírozót, amely eltünteti ezeket a foltokat.

A bőrfeltoló tökéletes eszköz arra, hogy hosszabbnak tűnjenek az ujjaid. Sokkal kellemesebb látvány ez, mint egy lerágott, tömzsi ujjakat produkáló ápolatlan köröm.

A körömpiszkálót tisztításra használhatod. Könnyedén kiszedheted vele egy maratoni virágültetés után a körmeid aljára tapadt földet, de még a reggeli alapozót is.

A körömkaparó pedig leginkább bőráztatás után lesz a segítségedre: a köröm felületén lévő bőröcske eltávolításakor válik majd hasznodra.

Ne feledd, otthon is varázsolhatsz magadnak igényes kacsót. Körömágyadat golyós olajjal ápolhatod, ám ha annyira kemény fából faragtak, hogy nehezen kezelhető a bőröd, használj cuticula oldó folyadékot. Mindig figyelj arra, hogy minél több időt szánsz a körmeidre, értsd vágás, reszelés, bőrfeltolás, annál jobban igénybe veszed a körmeid.

A folyamat befejeztével használj mindig nyugtató folyadékot. Ezzel nemcsak illatosabbá varázsolhatod a kezed, de meg is adod az ujjaidnak a regenerálódás lehetőségét.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.