8 jel, hogy erős személyiség vagy!

Honnan tudhatjuk, hogy kiemelkedünk?

Egy olyan világban, ahol a bizonytalanság mindennapos probléma, nem hátrány az erős személyiség.  Honnan tudhatjuk, hogy mi ilyenek vagyunk-e? Bizonyos jellemzők alapján nem nehéz eldönteni.

Erős személyiséggel könnyebb boldogulni a mai világban, s sokkal kevésbé valószínű, hogy felesleges dolgokra pazaroljuk az energiánkat.

Honnan tudhatjuk, hogy erős személyiségek vagyunk-e? Igazak-e ránk nézve az alábbi állítások?

1.Nem enged be mindenkit az életébe

Tekintve, hogy milyen következetlenek és furcsák is lehetnek az emberek napjainkban, az erős személyiség nem enged bárkit az életébe. Tudja, hogy még egyedül lenni is jobb, mint hamis barátokkal körülvenni magát. Olyanokkal osztja meg életét, akikben bízik – azaz kevesebb, de igazi barátja van.

Ahány ember, annyiféle köldök, mindegyikünké más, még ha léteznek is egymáshoz hasonlóak. Általában nem foglalkozunk vele, kicsit a háttérben van, leginkább a köldökpiszok kapcsán említjük, meg van köldökfóbia is, miközben ez a kis lyuk a hasunk közepén egy csomó mindent elárul rólunk, velünk kapcsolatban.

A köldökünk alakja sokat elárul az egészségünkről, sőt még a személyiségünkről is

2.Nem sóvárog a figyelem után

Az erős személyiség nem olyan típus, aki bármit megtesz, hogy rá figyeljenek, s nem is érti, hogyan képes erre más. Személyisége önmagában vonzó mások számára és keresik a társaságát.

3.Senkinek nem kéri az engedélyét

Sok ember mindig másokra hagyatkozik, mások jóváhagyását igényli döntés- vagy bármilyen helyzetben. Az erős személyiség magától is el tudja határozni a dolgokat. Azt teszi, ami szerinte helyes és nem vár másnak az engedélyére és az sem érdekli, tetszeni fog-e a döntése másnak.

Foto:pixabay.com

4.Taszítja az érzéketlenség, idióta viselkedés és a tudatlanság

Az erős személyiség általában okos és jól tájékozott. Irracionális döntéseket nem hoz, mindig átgondolja, milyen hatása lesz a tetteinek. Már csak ezért sem tudja tolerálni azokat, akik ignorálják a kellő tudást, az információkat, érzéketlenül és idióta módon viselkednek.

5.Nem szereti a csevejt

Sem a bájcsevej, sem a semmiről történő, unalmas csacsogás nem érdekli – hiszen az ő fejében az van, minek ilyen érdektelen butaságokról beszélgetni, amikor értelmes dolgokról is lehet? Időpazarlásnak tartja ezt és nem vesz részt benne.

6.Jó hallgatóság

Az erős személyiség szívesen meghallgatja a másik embert és meg is érti. De csak kevesen vannak, akik valóban lekötik a figyelmét. A folyton panaszkodókkal sem tud mit kezdeni.

7.Sosem keres kifogásokat

Aki erős személyiség, nem keres kifogásokat és azt sem bírja, ha más ezt teszi. Nincs igazán türelme végighallgatni, hogy a másik személy miért nem képes normálisan kezelni, menedzselni az idejét és mindig a külső tényezőket okolja.

Foto:pixabay.com

8.Az erős személyiség nem fél

Félelmei mindenkinek vannak. Ám aki erős, az tudja, miként kezelje és tartsa kézben az érzéseit, szorongásait és hogyan lendüljön túl rajtuk. Félelemmentessé az teszi, hogy tudja, hogyan kerekedjen felül a félelmeken.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Jáger László

  Nem izgat hiszen már Lmúltam 14 éves
  Kinőttem ebből a korból
  +változni már nem fogok,csak a halálom után….
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.