Hányan az ágyban? – Egy nyitott kapcsolat kulisszatitkai

A legtöbb ember önmagának is nehezen vallja be, ha ellaposodott a szexuális élete, és a szenvedély helyére a megszokás költözött a hálószobában.

Nem mondom azt, hogy törvényszerű, hogy így legyen, mégis nagyon gyakori. Ennek a legfőbb oka mi magunk vagyunk. Egy idő után már nem fektetünk energiát abba, hogy időről időre megújuljunk. Bedarálnak a hétköznapok. Minden más inkább élvez prioritást, mint az, hogy feldobjuk az egysíkú együttléteket. Egy idő után a szex is a kipipálandó feladatok listájára kerül sok párkapcsolatban” – fejti ki Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

Egyre többen vannak azok, akik azt az elvet képviselik, hogy az ember alapvetően nem egy monogám típus, és természetellenes, hogy valaki 30-40 évet ugyanazzal az emberrel éljen le. De mi van akkor, ha egyébként jól működik a két ember között a szövetség, de a szex már unalomba fulladt?

Négy lehetséges megoldás létezik:

  • Nem változtatnak semmin, élik az életüket ugyanúgy tovább, mint eddig. Ezzel tulajdonképpen lemondanak a kielégítő szexuális életről.
  • Külön utakon folytatják, annak reményében, hogy a következő partnerrel ez nem történik meg.
  • Elhatározzák, hogy változtatnak. Különböző segítségeket vesznek igénybe, pl. önfejlesztő könyveket olvasnak, felkeresnek egy szexuálterapeutát vagy a neten kutakodnak bevált módszerek iránt.
  • „Kinyitják” a kapcsolatot. Ők úgy próbálják meg feldobni a szexuális életüket, hogy egy harmadik felet vagy akár párokat invitálnak az ágyukba, esetleg swinger klubokba járnak.

Fotó: 123rf.com

Így tett az a házaspár is, nevezzük őket Zoltánnak és Zsuzsának, akik hosszú évek óta járnak swinger klubokba, és a 10 fős baráti társaságukban is rendszeres a csoportos szex. Az ötvenes évei elején járó, jól szituált házaspár megismerkedése sem volt mindennapi. A férj unokatestvérének a menyasszonya volt Zsuzsa.

„… de szakítottak és én annyira sajnáltam emiatt Zsuzsát, hogy addig vigasztaltam… hogy a menyasszonyom lett.”

Milyen volt kezdetben a szexuális életük?

A szexuális életünk jó volt, igényes, de például amit én megszoktam, és nagy igényem is volt erre, az orális szex egyáltalán nem működött semelyik irányba, kb. 1-2 évig. Bevallom, Zsuzsa akkor még hűséges és odaadó volt, én nem, mert volt egy pár, akikkel a házasság előtt is sokszor voltam együtt. Hozzájuk alkalomszerűen visszajártam. Illetve 18 évesen megismerkedtem egy csodás férfival, akinek a szeretője lettem. Ő egy idő után „átadott már másnak”, de 3 havonta hívott magához. Én a nagyon hűtlen kategória vagyok.

Ki vetette fel az ötletet, hogy vonjanak be másokat is a szexbe?

„A már említett okok miatt az érdeklődés a részemről folyamatos volt. Zsuzsa viszont nagyon konzervatív nevelést kapott, és ennek a hatása nagyon erősen érződött. Olyan családban nőtt fel, ahol tabu volt a szexre még gondolni is. A szülei, mint utólag kiderült, életük során maximum 15-20 alkalommal éltek szexuális életet. Jellemzően, az anyósom mondott mindig nemet az apósom közeledésére. Nem meglepő gondolom, hogy az ötletet én vetettem fel, kb. 4-5 évvel az esküvőnk után. Zsuzsa legjobb barátnőjével és a férjével szoros baráti kapcsolatot ápoltunk. Minden hétvégén találkoztunk, naturista strandra jártunk, éjszaka a Velencei-tóban meztelenül fürödtünk. Egy idő után a barátnő több utalást is tett rá, hogy megpróbálhatnánk négyesben. Zsuzsa már nem olyan határozottan, de nemet mondott, Klári azonban folyamatosan győzködte, hogy próbáljon kilépni a magzatburokból. Ekkor kiderült, hogy Zsuzsának, a szigorú erkölcsi neveltetése ellenére, volt már „kapcsolata” az egyik egyetemi évfolyamtárs nőjével. Innentől kezdve az természetes volt, hogy a női vonal menni fog. A férfi nem, mert a barátunk nehezen viselte, ha egy férfi megfogja, megérinti.”

Volt-e önökben félelem, az első alkalom előtt?

„Nekem nem volt félelmem, hiszen tudtam mi történik. Zsuzsa szorongott kissé, mert nem tudta, hogy amit tesz, szexuálisan, az a másik férfinak jó lesz-e, elég lesz-e. Elég volt, bár az orális szex nem igazán ment még akkor a férfival. Klárival minden tökéletesen működött.”

Hogyan történt az első alkalom?

„Az első alkalom a baráti házaspárnál volt, mert akkor mi még a szüleimnél laktunk. Sokat bénáskodtunk. Noha mindenki elélvezett valahogy, de jellemzően nem találtuk a helyünket egymás mellett.”

Milyen érzések voltak utána önökben?

„Én jól éreztem magam, Zsuzsa hallgatag volt, amúgy is egy csendes, nagyon nyugodt hölgy, és átgondolta az egészet, hogy hogyan tovább. Voltak rossz érzések is, de csak Zsuzsában, hiszen a legjobb barátnőjéről volt szó, 3 éves koruk óta együtt játszottak, egy suliba jártak és a főiskolára is együtt mentek. Bennem nem, én izgatónak, izgalmasnak találtam. Ezután havi rendszerességgel jártunk “emiatt” át Kláriékhoz. A többi hétvégén is szerveztünk közös programokat, együtt kirándultunk, főztünk, beszélgettünk.”

Swinger klubba is járnak vagy csak a megszokott társaság jön össze általában?

“Rendszeresen járunk swinger klubokba is. Az első belépőnket egy naturista rendezvényen, egy tombolán nyertük.”

Mennyivel ad többet egy csoportos szex, mint egy kettesben eltöltött éjszaka?

Szubjektív a vélemény, de szerintem sokkal többet ad, élményben, élvezetben a megszokottnál. Egy idő után, bármennyire is kreatív egy pár, ellaposodik a szex. Már mindenki tudja, a másik hova nyúl, hol kezdi, mi a vége. Itt, egy többes kapcsolatban nem ennyire kiszámítható. Pláne egy swingerben. Mások látványa nagyon izgató. Az ad egy nagy adrenalin fröccsöt a kezdéshez. Sokkal nyitottabbnak érezzük magunkat most, mint a kapcsolatunk kezdetén,  akár az extremitások felé is.”

Mennyire nyitottak a társaság tagjai az azonos neműekkel való szexuális kapcsolatra?

„Az azonos neműekkel való kapcsolat teljességgel elfogadott a mi és a mások kapcsolatában is számunkra.”

Fotó: 123rf.com

A hagyományos szexuális együttlét működik önök között?

Nagyon jól működik. Például amikor hazaérünk egy ” baráti” összejövetelről, és ha még nem fáradtunk el, mi még egy orális szexet beiktatunk vagy másnap reggel – ez jellemzően a vasárnap -, ébredés után megfogjuk egymás kezét, és közös maszturbálással “ébredünk”. Egyébként sem fekszünk le hétköznapokon úgy, hogy egymás kezét ne fogjuk meg. Így alszunk el már 25 éve. A kapcsolatunk is stabil lábakon áll, érdemben nem történt változás amiatt, hogy nyitott párkapcsolatban élünk.

Mit tanácsolnának azoknak, akik most játszanak el a nyitás gondolatával?

„Az én személyes véleményem, hogy egy idő után, pláne, ha korosabb a pár, mindenkiben felmerül ez gondolati síkon. Lehet tagadni, lehet mellé beszélni és azt mondani, hogy “pfuj én ilyet soha”, de ezzel mindenki csak magát csapja be, mert a vágy egy új dolog kipróbálására mindenkiben benne van. Ne tartson tőle senki, merje bevállalni, kipróbálni az ismeretlent. Még mindig mondhatja egy- két alkalom után azt, hogy “nekem ez nem jön be”, mert legalább kipróbálta. Szerintem ez sokkal jobb, mint tagadni, mikor belülről meg szétfeszíti a kíváncsiság. Amire a legfontosabb figyelni, hogy  a féltékenység ebben a helyzetben TABU! Egy nem létező fogalom. Aki belevág, az tanulja meg a benne lévő kis kapcsolót lekapcsolni, amikor elindulnak egy ilyen párcserés alkalomra, és amikor újra haza értek, lehet a kapcsolót ON állásba visszatenni. Tudom, sokan most azt gondolják: lehetetlen. Én azt mondom, hogy de igen, lehet. A másik elengedhetetlen dolog az ápoltság a tisztaság, a “szagmentesség”, egyszóval a makulátlan higiénia. A harmadik pedig a magunk és a mások iránt érzett felelősség, éppen ezért járunk rendszeresen szűrésekre, és ezt mindenkitől elvárjuk, akit az ágyunkba invitálunk.”

Te tudnál nyitott kapcsolatban élni?

Videó – Hogyan működhet egy nyitott kapcsolat?

Forrás: https://napidoktor.hu/index