Valami különleges: Grillezett őszibarackos pite 2013-07-09 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A piték szerelmeseinek itt van egy új, gyümölcsös pite receptje, ami biztosan megdobogtatja majd a szívüket. Lássuk, hogyan készül a grillezett barackos pite! A grillezett őszibarackos pite receptje Elkészítési idő: 30 perc Grillezési idő: 1 óra és 30 perc Hűtési idő: 30 perc Hozzávalók 1,5 kg hámozott, félbe vágott őszibarack, mag nélkül 1 kanál repceolaj 1/2 csésze cukor 1/4 csésze friss apróra vágott bazsalikom 3 evőkanál kukoricakeményítő 1 evőkanál citromlé 1 csomag fagyasztott nyers pite tészta (tartalmazzon 2 tésztát) 1 enyhén felvert tojás 1 evőkanál víz 1 evőkanál cukor A grillezett őszibarackos pite elkészítése Ha szenes grillünk van, helyezzünk közepesen meleg szeneket a grill egyik oldalára. Kenjük be az őszibarack darabokat repceolajjal, majd tegyük közvetlenül a grillre, és hagyjuk 3 percig sülni, amíg nem kapnak enyhén barnás színt, majd vegyük le őket. Vágjuk ketté az őszibarackokat. Törjük össze őket egy nagy edénybe 1/2 csésze cukorral, bazsalikommal, kukoricakeményítővel és citromlével. Egy kevés liszttel megszórt területen nyújtsuk ki a tésztákat, amíg 30 cm átmérőjűek nem lesznek. Olajozzuk meg a 25 cm-es vas tepsit, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Az egyik tésztát tegyük be a tepsibe, ennek el kellene takarnia a tepsi felületének ¾-ét. Tegyük rá a barack keveréket majd egy hegyes kés segítségével, lyukasszuk ki a másik tészta közepét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Aztán tegyük rá a töltelékre, ha még marad tészta, azt betehetjük a két rend tészta közé töltelékként. Ha ezzel meg vagyunk, keverjük össze a tojást a vízzel egy kisebb edényben. Kenjük be a pitét ezzel a keverékkel, aztán szórjuk rá a megmaradt cukrot. Helyezzük a tepsit a grill üres oldalára. Takarjuk le és hagyjuk ott 1½ – 2 órát, amíg a tészta aranyszínűre nem sül, és a töltelék nem lesz habos. Csak egyszer fordítsuk meg a pitét. (Amennyiben gázgrillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk közepes fokra. Állítsuk közvetett főzésre, és folytassuk úgy, mint a szenes grillen.) Hagyjuk a pitét 30-40 percig hűlni mielőtt felszeleteljük. Ez a recept 12 adag pite elkészítéséhez elegendő. Tápérték/adag Kalória: 263 Összes zsír: 11 g Zsírsav: 4 g Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g Többszörösen telítetlen zsírsav: 0 g Koleszterin: 24 mg Nátrium: 151 mg Szénhidrát: 39 g Cukortartalom: 20 g Rostok: 2 g Fehérje: 2 g C vitamin: 14% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) A vitamin: 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) Kalcium: 1% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) Vas: 2% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) Napi ajánlott érték: 2000 kalória Forrás: