Süssünk mediterrán rozskenyeret! 2013-07-19 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Avagy a közismertebb nevén provence fűszeres kenyér különleges és gyorsan elkészíthető. Hozzávalók: 25 dkg rozsliszt (GL-90) 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (GL-190) 1 csomag porélesztő 1 csomag Provence fűszerkeverék 1 ek só 3,75 dl víz Elkészítés: A száraz anyagokat, a lisztet, a fűszerkeveréket, a sót és a élesztőt egy keverő tálba öntök. Majd a vízet öntök hozzá, és jól összekeverem. Ezután konyharuhával letakarva, 2 órára kelni hagyom. Miután megkelt, 220°C fokos sütőben alul-felül sütéssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, és kb 10 percig fedő nélkül sütöm. Forrás: