Süssünk mediterrán rozskenyeret!

Avagy a közismertebb nevén provence fűszeres kenyér különleges és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
25 dkg rozsliszt (GL-90)
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (GL-190)
1 csomag porélesztő
1 csomag Provence fűszerkeverék
1 ek só
3,75 dl víz

DSCN1634

Elkészítés:
A száraz anyagokat, a lisztet, a fűszerkeveréket, a sót és a élesztőt egy keverő tálba öntök. Majd a vízet öntök hozzá, és jól összekeverem. Ezután konyharuhával letakarva, 2 órára kelni hagyom.

Miután megkelt, 220°C fokos sütőben alul-felül sütéssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, és kb 10 percig  fedő nélkül sütöm.

Forrás: