Ragu aszalt sárgabarackkal 2013-09-25 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Hús gyümölccsel? Igen és teli találat. Az aszalt sárgabarack magában is finom, de így raguban még finomabb. Édes, sós, a joghurttól picit savanykás, nagyon finom! Aszalt sárgabarackos sertésragu Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 10 dkg aszalt sárgabarack 1 nagy sárgarépa 1 pohár joghurt 2 ek olaj só Elkészítés: A sárgarépát megpucolom, megmosom és hosszába félbe, majd fél karikákra vágom. A aszalt barackot apróra darabolom. A húst ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom. Egy serpenyőben 2 ek olajat felmelegítek, fehéredésig pirítom benne a húst. Közepesre veszem a lángot, öntök rá 1,5 dl vizet (írhatnék alaplét, mert azzal még finomabb, csak hogy őszinte legyek, azt lusta vagyok csinálni) és lefedve párolom. Mikor a hús már majdnem puha ez kb. 20-25 perc, hozzáadom a répát és a barackot és ezzel is párolom. Amint minden megpuhult a joghurtot is hozzákeverem, majd összerottyantom, és kész is. Köretnek én bulgurt készítettem, de illik hozzá a párolt rizs vagy egy frissen sült diós kenyér is. Forrás: