Klasszikus bécsi Táfelspicc (tányérhús) 2013-06-24 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Lássuk, hogyan készíthető el otthon a klasszikus Táfelspicc , természetesen minimum 6 személyre: Hozzávalók: 1 marha fartő, kb. 2 kg (enyhén zsíros) kb. 0,75 kg marha csont 3 sárgarépa 3 petrezselyemgyökér 1 kisebb zeller 1 fej vöröshagyma 2 babérlevél kb. 10 szem egész bors 2 borókabogyó só metélőhagyma a tálaláshoz Elkészítés: Töltsön fel egy nagy edényt kb. 5 liter hidegvízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa le a húst az inaktól és az esetleges bőrtől, de a zsírréteget hagyja rajta. A babérlevéllel, borssal és borókabogyóval tegye a marha fartőt a vízbe és továbbra is gyöngyözve főzze 2-2 és fél órán át. A habot és zsírt a felszínéről a rendszeresen szedje le. A hagymát hámozás nélkül, félbevágva süsse egy serpenyőben (zsíradék nélkül), amíg a felülete sötétbarna nem lesz. Aprítsa a zöldségeket nagyobb darabokra és adja a hagymával együtt a húshoz. Főzze lassú tűzön újabb egy órán át, amíg a hús omlósan puha nem lesz (egy villával végezzünk húspróbát). Vegyük ki a húst és szűrjük le a levest, majd tálalásig tegyük vissza a húst. Fontos: amíg a hús a levesben van, ne adjunk hozzá sót, mert megbarnul és kiszárad. Szeleteljük fel a húst és meleg tálon tálaljuk, öntsünk rá egy kevés levest és sózzuk ízlés szerint, díszítsük metélőhagymával. Köretként ropogósra sült burgonyát, metélőhagyma-mártást és almás tormamártást kínáljunk mellé. Főzési idő: a marha minőségétől függően, 3–3 és 1/2 óra Forrás: