Kávéscsészében a legjobb! Mocha Fudge házi fagyi

Fagyasztott gombóc, mely egyenesen a kávéscsészénkben landol! Különleges házi fagyi, amellyel a családot és a vendégeket is lenyűgözhetjük!

Házi fagyi eszpresszós csészében felszolgálva – éppen elegendő és több mint kiváló desszert ebéd utánra! Ez a Mocha Fudge házi fagylalt. Hasonló egy sima csokoládés fagylalt recepthez, mégis egészen más. Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók: 397 g cukrozott sűrített tej; 170 g tej; 190 g dupla krém; 125 g 70 százalékos csokoládé, felkockázva; 45 g tejcsokoládé, felkockázva; 10 g kakaópor; 1-1,5 teáskanál instant eszpresszó; 1 teáskanál vanília kivonat; egy csipetnyi só; 2 csapott teáskanál (kb. 8 g) kukoricakeményítő/kukoricaliszt; 1 evőkanál hideg víz és 1 evőkanál meleg víz.

Egyszerű ez a fagyi recept, de egy kis rendszerezés, tervezés hozzá nem árt. A házi fagylalt recept elkészítéséhez a lépéseket is érdemes megemlíteni.

fagyi

Először daraboljuk fel a csokit, és szitáljuk le a kakaót. Készítsünk elő egy kis tálat, a 2 csapott teáskanál kukoricakeményítővel és 1 evőkanál hideg vízzel. Készítsünk elő egy másik tálat, 1-1,5 teáskanál eszpresszó granulátummal és 1 evőkanál meleg vízzel.

A sűrített tejet, tejszínt és a tejet egy nagyobb edényben öntsük össze. Hevítsük fel, gyakran kevergetve, amíg csak a széleken forrni nem kezd. Öntsünk a folyékony kávéba egy csipet sót, 1 teáskanál vanília kivonatot és keverjük meg. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a csokit és a kakaót. Lehet, hogy habverőre is szükségünk lesz, hogy a csoki rendesen megolvadjon, vagy egy kicsit több melegítésre.

Kavarjuk meg újra a kukoricakeményítős-vizes edény tartalmát, majd öntsük bele a kész keverékünkbe. Közepes lángon folyamatosan kavargassuk habverővel, főzzük óvatosan 4 percig. Be fog sűrűsödni, akár a puding.

Vegyük le a tűzről, és azonnal öntsük át egy tálba, hogy lehűljön. Hagyjuk hűlni fedetlenül legalább egy óráig. Majd tegyük hűtőbe, hogy további pár órán át hűljön. Ha „bőr” keletkezik rajta, azt fa kanállal simítsuk el. Majd rakjuk át a házi fagylaltot egy olyan tartóba, amely jól elhelyezhető a hűtőszekrényben (ebben áll majd a fagyi tartósan). Zárjuk le légmentesen, tegyünk rá egy réteg folpackot is, és hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át. Ezután pedig kreatívan fogyasszuk!

Forrás: