Így grillezzünk avokádót! 2018-08-12 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Grillezzünk, míg ilyen jó az idő! Az avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes. Az avokádó szinte univerzális növény: gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését. A grillezett avokádó elkészítése: Adag: 4 fő Elkészítési idő: 10 perc Grillezési idő: 10 perc Hozzávalók 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál citromlé 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül (megközelítőleg 450 g) 1/8 kiskanál só 1/4 csésze csípős szósz 28 g reszelt sajt (1/4 csésze) Aprított friss koriander Zöldségek (választható) Pikáns szósz (választható) Tejföl (választható) Elkészítés: 1. Keverjük össze az olajat a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg. 2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében). 3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő. Grilleznivalóan finom avokádó Tápérték/4 adag Kalória: 204 Zsír összesen: 19 g Zsírsav: 4 g Egyszeresen telítetlen zsír: 11 g Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g Koleszterin: 16 mg Nátrium: 292 mg Szénhidrát: 9 g Cukortartalom: 0 g Rostok: 6 g Fehérje: 4g C vitamin 15% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) A vitamin 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) Kalcium: 7% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka) Napi ajánlott érték: 2000 kalória Forrás: edenkert.hu