Spárgás csirkemell 2015-07-29 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A spárga párolva a legfinomabb, de kirántva, és tésztákhoz is nagyon finom. Úgy tartják, hogy ha sok spárgát eszünk, megőrizhetjük a fiatalságunkat! Alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázók is üdvözlik. Magas kálium-, magnézium-, és kalciumtartalma a legegészségesebb zöldségek közé sorolja. Emellett gazdag C-, Bés E-vitaminban is. Szerencsére párolás közben sem veszíti el vitamintartalmát. Íme egy gyors és finom vacsora spárgával! Hozzávalók: 50 dkg zöld spárga 60 dkg csirkemellfilé 15 dkg füstölt sonka vékonyra szeletelve só, bors extra szűz olívaolaj Elkészítése: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csirkemellet 8 vékony szeletre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy-egy szelet vékonyra szelt sonkát helyezünk a hússzeletekre, ráteszünk 3-4 zöld spárgát, majd szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzdeljük. Egy kerámiatál alját vékonyan megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a göngyölt csirkemelleket, a húsok tetejét is megkenjük olajjal, megszórjuk durvára darált borssal, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Forrás: