Nagyon hagymás rétesbatyu 2015-05-31 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Előre szólunk, hogy nagyon hagymás. De nagyon finom is. A legtovább a hagyma felaprítása tart, de megéri. Nagyon hagymás rétesbatyu Hozzávalók (6 batyuhoz): 3×2 lap rétes lap (én Tante Fanny teljes kiőrlésűt használtam) 3 tojás 5 fej vöröshagyma 3 fej lilahagyma 1 póréhagyma 1 csokor újhagyma 10 gerezd fokhagyma só olívaolaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megmossuk és feldaraboljuk. A vörös- és lilahagymát hosszában negyed cikkekre vágjuk és szép vékony szeletekre szeljük. A póré-, az újhagymát és a fokhagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőbe, amibe ez a sok hagyma belefér, olajat melegítünk, beleöntjük a hagymákat és egy 5 perc alatt picit előpároljuk. A réteslapokat keresztbe kihajtogatjuk, keresztbe félbe vágjuk, félbe hajtjuk és a kiolajozott szufléformába tesszük (az enyémek 9 cm átmérőjűek). A 3 tojást felverjük egy nagy edénybe, egy picit félre teszünk a batyuk megkenéséhez (én ezt persze mindig elfelejtem), beleforgatjuk a hagymát, sózzuk, és a formákba öntjük. A batyukat szépen összecsomagoljuk, megkenjük a tojással és egy picit megsózzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész! kenyerotthon.hu Forrás: