Készítsünk eperdzsemet! 2014-06-15 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Az eper egy különleges gyümölcs. Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássunk egy finom eperdzsem receptet a nosalty jóvoltából! Hozzávalók: 2 kg eper 70 dkg kristály cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 1 csomag dzsemesítő Elkészítés: Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy edényben keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk pár órán át állni. Közben többször keverjük meg. Ezután tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezután kézi habverővel kevergessük, és közben szórjuk bele a dzsemesítőt. Addig keverjük, míg a dzsemesítő teljesen feloldódik. Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni. Megjegyzés: Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kevergetve főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön. Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is. A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük! Forrás: