Az igazi vaníliás kávé receptje

Vaníliás jeges kávé receptje- egyenesen Mexikóból.

A vanília felhasználása

A háztartásban  általában az egész vanília rudat használjuk, mert akkor az aromáját direkt a kristályaiból kapjuk. Felhasíthatjuk, és kiszedhetjük a közepében lévő ragacsos masszát, amely sötét színű, és tele van apró fekete magokkal.

Vaníliát használunk fagylaltokhoz, süteményekhez, tésztákhoz, krémekhez, de krémes italokhoz is, mint például jeges kávé, vagy a meleg csokoládé. Ha a teljes rudat használjuk fel, akkor  jól meg kell szárítani, egy időre félre tenni, és csak aztán használni. Legjobb, ha zárt edényben tároljuk, úgy, hogy cukrot szórunk rá. A cukor ugyanis átveszi a vanília aromáját.

vanília

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl frissen főzött kávé
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 széthasított vanília rúd
  • tejszín
  • őrölt szerecsendió

A vaníliás kávé elkészítése:

Öntsük bele a feketekávét egy tálba, keverjük össze cukorral, amíg feloldódik. Tegyük bele a vanília rudakat. Fedjük le, és hagyjuk hűlni legalább 2 órán keresztül. Ezek után szűrjük át a kávét. Fogyasszuk tejszínnel és szórjuk meg szerecsendióval.

Forrás: