Az igazi vaníliás kávé receptje 2015-02-10 Blog, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Vaníliás jeges kávé receptje- egyenesen Mexikóból. A vanília felhasználása A háztartásban általában az egész vanília rudat használjuk, mert akkor az aromáját direkt a kristályaiból kapjuk. Felhasíthatjuk, és kiszedhetjük a közepében lévő ragacsos masszát, amely sötét színű, és tele van apró fekete magokkal. Vaníliát használunk fagylaltokhoz, süteményekhez, tésztákhoz, krémekhez, de krémes italokhoz is, mint például jeges kávé, vagy a meleg csokoládé. Ha a teljes rudat használjuk fel, akkor jól meg kell szárítani, egy időre félre tenni, és csak aztán használni. Legjobb, ha zárt edényben tároljuk, úgy, hogy cukrot szórunk rá. A cukor ugyanis átveszi a vanília aromáját. Hozzávalók 4 személyre: 5 dl frissen főzött kávé 4 evőkanál barna cukor 2 széthasított vanília rúd tejszín őrölt szerecsendió A vaníliás kávé elkészítése: Öntsük bele a feketekávét egy tálba, keverjük össze cukorral, amíg feloldódik. Tegyük bele a vanília rudakat. Fedjük le, és hagyjuk hűlni legalább 2 órán keresztül. Ezek után szűrjük át a kávét. Fogyasszuk tejszínnel és szórjuk meg szerecsendióval. Forrás: