Fokhagymás csirkemell, pirított morzsás karfiollal 2013-07-15 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne! Hozzávalók (2 személyre) Csirkéhez: 1 egész csirkemell filézve, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek Floriol Mediteran olaj, 1 ek vaj, só, bors Karfiolhoz: 1 kisebb fej karfiol, 1 ek Floriol Mediteran olaj, 5 ek zsemlemorzsa Elkészítés: Megpucoljuk és összezúzzuk a fokhagymát. Az egész csirkemellet kettévágjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd beletesszük az olajat és a vajat. Mikor a vaj elolvadt, akkor a mellek mindkét felére 3-3 perc alatt kérget sütünk. Közepesre állítjuk a hőfokot, felöntjük a borral, lefedve 20 percig pároljuk. Közben elkészítjük a karfiolt, amit először rózsáira szedve megmossuk, majd gőz fölött 15-20 perc alatt készre párolunk. A csirkéről 20 perc után levesszük a fedőt, magasra állítjuk a hőfokot, és mindkét felét lepirítjuk. Egy serpenyőben az olajat hevítünk, majd a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. A csirkemellet felszeletelve, a serpenyőben maradt kis zsiradékkal meglocsolva tálaljuk, mellé szedjük a karfiolt, amit megszórunk a pirított morzsával. Forrás: