Ezért egyél gránátalmát! 2014-05-14 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Az egyik legrégebbről ismert gyümölcs, szinte mindegyik kultúra ősi leírásában találhatóak feljegyzések róla. Régebben úgy tartották hogy a gránátalma, az egészség, a az örök élet és a termékenység jelképe. Lássuk, miért is ilyen jótékony a fogyasztása. A gránátalma tartalmazza a legtöbb antioxidánst, minden gyümölcs közül. Az antioxidánsok köztudottan segítik szervezetünk védekezését a fertőzések és más betegségek ellen. Gazdag A, C, E vitaminban és vasban. A magas vastartalma miatt terhes nők számára is erősen javallott. Rendszeres fogyasztása rákos betegek számára is ajánlott, mert segít megakadályozni a rákos sejtek terjedését, valamint megelőzni őket. Az orvosok a legnagyobb javulást a prosztata- és a mellrákban szenvedő betegeknél tapasztalták. A gránátalma háromszor annyi rák ellenes antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea, amely szintén híres erről a tulajdonságáról. Gátolja a kóros thrombocyta-aggregációt, ami a legfőbb kiváltó oka a szívrohamnak, az agyvérzésnek és az embóliának. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, a benne található taninok segítségével Az antocionionoknak köszönhetően megakadályozza, a csontritkulás kialakulását Fogyasztása nyers gyümölcsként vagy a friss gyümölcsből elkészített turmix formájában a legegészségesebb. Forrás: