Extravagáns desszert – felfújt matcha teával 2014-02-25 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Az egyik legnagyobb divat a macha tea használata különböző ételekhez, desszertekhez. További, matchával készült bonbonok a Fahéj magazin aktuális számában! Matcha-felfújt Hozzávalók (4 db felfújtformához): 5 dkg vaj 6 dkg liszt 1,5 dl tej 1,5 evőkanál matcha teapor 3 db tojás 6 dkg cukor Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. A felforrósított tejben elkeverjük a teaport, hozzáöntjük a vajas-lisztes keverékhez, majd addig keverjük, míg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, majd kissé kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a masszához. A keményre vert tojásfehérjékkel lazítjuk. A masszát a kivajazott felfújtformákba öntjük (3/4-ig), majd egy vízzel 3/4-ig töltött tepsibe állítjuk a formákat. 180 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Azonnal tálaljuk. Forrás: