Diétás tésztafinomság 2017-01-27 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Ha unjuk a sima főttészta ezer variánsát, jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták. Hasonló okokból dobtam ma össze ezt a citromtól különösen frissítő ízű változatot. Ez most egy extra light-os, vega verzió lett. 250 g fusilli tészta 15 dkg szárított paradicsom (napon szárított) 15 db fekete olajbogyó 1 közepes db kígyóuborka 1 db citrom 2 ek olívaolaj (extra szűz) A tésztát kifőzzük. Miközben a tészta készül, összevágjuk az alapanyagokat: a szárított paradicsomot vékony csíkokra, a meghámozott uborkát julienn-re, az olajbogyót karikákra. Egy nagy tálba tesszük a leszűrt tésztát, hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat, megspricceljük olívaolajjal és ráfacsarjuk a citrom levét. Alaposan összeforgatjuk az egészet és mehet is a hűtőbe. Tálalás előtt egy kis extra citrommal locsoljuk meg, az intenzívebb ízhatás kedvéért. Forrás: https://napidoktor.hu/index