Íme a tökéletes forralt bor receptje! 2015-12-29 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A forralt bor meghatározó fűszere: a szegfűszeg és a fahéj. Ezek valójában fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatású gyógynövények, nem csupán fűszerek. A mértékletes forraltbor-fogyasztása segíthet a megfázás tüneteinek enyhítésében, sőt a bor tartalmaz vírusszaporodást gátló vegyületet is – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Forralt bor – recept 4 személyre: – 6 dl bor – 3 dl víz – 10-12 dkg cukor – fahéj – szegfűszeg – fél citrom leve és héja A hozzávalókat összevegyítjük és jól felmelegítjük. Nagyon fontos, hogy, bár forralt bornak nevezik, nem szabad forrnia. Az alkohol ugyanis már 80 fokon elillan. Buczkó Imre bortermelő elmondta: a forralt bor lényege, hogy egy pici alkohol még maradjon benne, minek folytán az alkohol, a forróság és a gazdag beltartalom miatt pillanatok alatt felpörög az ember vérkeringése. Egyesek csak a vörösborból készült forralt borra esküsznek, míg mások szerint akkor a legfinomabb, ha fehér- és vörösborból vegyesen készítjük. Forrás: Hirado