Készítsünk töltött tojást Húsvétra! 2020-04-12 Blog, Diéta, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Otthon telik idén a Húsvét. Ezért szeretnénk bemutatni néhány édes és finomságot, ami kiváló desszert lehet az ünnepi alkalomra. Ez a recept már nem is lehetne egyszerűbb. Mascarpone krémmel töltött csokoládé húsvéti tojások. Nem kell hozzá sütés, és pár perc alatt elkészíthető. Ezeknek az aranyos húsvéti tojásoknak a “sárgáját” baracklekvárral, vagy barackdzsemmel készítjük. Imádnivalóak, és az ízük is jobb, mint egy sima csokitojásnak! Lássuk, hogyan lehet elkészíteni őket! Hozzávalók: 6-8 üreges csokitojás 150g mascarpone 30g (kb 1/4 csésze) porcukor 1/2 teáskanál citromlé 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat 125ml (1/2 csésze) tejszín Ezeket összekeverjük és robotgéppel krémet készítünk A tojás “sárgáját” is könnyen elkészíthetjük. Keverjünk össze: 2 evőkanál baracklekvár 1 evőkanál (kb 15g) sótlan vaj A baracklekvárt cserélhetjük körülbelül 2 teáskanál frissen facsart narancsra, mandarin juice-ra, vagy mangóra. A krémet és a sárga tojásbelsőt óvatosan kanalazzuk a csokitojásokba, majd tegyük őket a hűtőbe. Nagyon finom ünnepi desszert lesz belőlük:) Forrás: https://napidoktor.hu/index