Készítsünk töltött tojást Húsvétra!

Otthon telik idén a Húsvét. Ezért szeretnénk bemutatni néhány édes és finomságot, ami kiváló desszert lehet az ünnepi alkalomra. Ez a recept már nem is lehetne egyszerűbb. Mascarpone krémmel töltött csokoládé húsvéti tojások.

Nem kell hozzá sütés, és pár perc alatt elkészíthető. Ezeknek az aranyos húsvéti tojásoknak a “sárgáját” baracklekvárral, vagy barackdzsemmel készítjük. Imádnivalóak, és az ízük is jobb, mint egy sima csokitojásnak!
Lássuk,  hogyan lehet elkészíteni őket!

Hozzávalók:

  • 6-8 üreges csokitojás
  • 150g  mascarpone
  • 30g (kb 1/4 csésze) porcukor
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 125ml (1/2 csésze) tejszín

Ezeket összekeverjük és robotgéppel krémet készítünk  A  tojás “sárgáját” is könnyen elkészíthetjük. Keverjünk össze:

  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál (kb 15g) sótlan vaj
  • A baracklekvárt cserélhetjük  körülbelül 2 teáskanál frissen facsart narancsra, mandarin juice-ra, vagy mangóra.

A krémet és a sárga tojásbelsőt óvatosan kanalazzuk a csokitojásokba, majd tegyük őket a hűtőbe.

Nagyon finom ünnepi desszert lesz belőlük:)

Forrás: https://napidoktor.hu/index