Gyors barackos piskóta

A piskóta alaprecept, amit szinte elsőként tanulunk meg, amikor elkezdünk süteményeket készíteni. Több száz verziója létezik, mégis megunhatatlan! Íme egy gyors, finom változat, sárgabarackkal!

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 185 ml étolaj
  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 70 dkg (kimagozott súly) sárgabarack apró kockára vágva
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

peach-cake

Elkészítés:

  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • A tojást a cukorral habosra robotgéppel habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt és az olajat, azzal is elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük.
  • A tésztát egy 34 x 23 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk az alján.
  • A kimagozott sárgabarackokat apró kockára vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen a barackok tetejére szórjuk.
  • Az előmelegített sütőbe tesszük (a közepénél kicsit lejjebb) és kb. 35 percig sütjük (tűpróba).
  • Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínáljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.