Ezért csalóka a dietetikus megjelölés 2016-05-17 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A jelölés miatt a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszerekről sokan azt gondolták, bármennyit ehetnek belőle, pedig gyakran ugyanolyan energiatartalommal bírnak ezek a termékek – mondta Antal Emese dietetikus hétfőn az M1 aktuális csatornán. Kifejtette: a túlzott energiabevitel, a helytelen életmód, a túlsúly növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A túlsúlyosak száma a korábbi 50-55 százalékról 65 százalékra emelkedett a felnőtt lakosság körében, ami alapján érthető, hogy a cukorbetegek száma is jelentősen emelkedett Magyarországon. Antal Emese hangsúlyozta, hogy mindig a túlzások okozhatnak problémát, ezért a mértékletességre kell törekedni. Az uniós szabályozás értelmében kötelező feltüntetni az energia-, a zsír- és cukortartalmat, amivel a cukorbetegeknek is tisztában kell lenni, az élelmiszereken pedig el kell olvasni a címkét – mondta. Forrás: MTI