Diétás és finom!- Bűntudatmentes süteményreceptek Húsvétra 2021-03-28 Blog, Diéta, Egészséges otthon, Húsvét Megosztás: Tweet Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is. Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor – és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére – így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra! Répatorta Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz! Hozzávalók a piskótához: 4 tojás 20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő 15 dkg darált dió 15 dkg szeletelt mandula 10 dkg zabliszt 1 csomag sütőpor 40 dkg reszelt répa 1 narancs vagy citrom reszelt héja 1 tk fahéj Hozzávalók a mázhoz: 25 dkg sűrű kókuszkrém 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein ½ citrom reszelt héja Foto:123rf.com Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit. A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Pihentessük a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük el a máz a hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is. Krémes emeletes epres Reggelire, és desszertnek is tökéletes ez a szemet gyönyörködtető, krémes-habos palacsinta torony, ráadásul pár lépésben elkészíthető a Scitec Protein Pancake-nek köszönhetően. Hozzávalók: 10 db Scitec Protein Pancake palacsinta (kókuszos vagy sima) – kb. 4 adagolókanálból készült mennyiség 30 dkg kókuszkrém 2 adag vanília ízű Scitec Diet Protein 25 dkg eper Foto:123rf.com Keverjük ki a palacsintatésztát a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően, majd süssük ki, és tegyük félre hűlni. Az epret tisztítsuk meg, a felét vágjuk apróra. A kókuszkrémet és a vaníliás ízű Diet Proteint alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjünk meg krémmel egy palacsintát, tegyünk a tetejére egy másikat, ezt is kenjük meg, és folytassuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére is kenjünk krémet, végül díszítsük a maradék eperrel. Üdítős (Fanta) szelet A népszerű sütemény diétás változata, lemondás nélkül. Odafigyeltünk arra, hogy az egyszerűen elkészíthető rétegek íze, állaga ne veszítsen élvezeti értékéből, valamint arra, hogy ezt a süteményt azok is bátran fogyaszthassák, akik az egészséges életmód hívei. Manapság sajnos sokaknak tiltólistás az alap húsvéti kalács, mivel érzékenyek a gluténre és/vagy a laktózra. Szerencsére ma már „mentes” kalácsot is elkészíthetünk a megfelelő anyagok felhasználásával. Így készül a glutén- és laktózmentes húsvéti kalács Hozzávalók a csokis alaphoz: 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie annyi víz, hogy összeálljon tésztává ½ dl olvasztott kókuszzsír Hozzávalók a krémhez: 50 dkg túró 1 citrom reszelt héja ½ citrom leve 25 dkg vaj/puha kókuszzsír 20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein Hozzávalók a mázhoz: 7 dl zéró narancsos üdítő 2 csomag cukormentes vaníliapuding Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve. Foto:123rf.com Étcsokis kókuszpite Könnyű kis vasárnapi süti, a lustálkodós napokra – bűntudat nélkül. Nem baj, ha éppen kimaradt egy edzés, ettől a süteménytől nem kúsznak fel a plusz kilók. Hozzávalók a pitéhez: 6 adagoló kanál eper-fehércsokoládé-kókusz ízű Scitec Protein Muffin Annyi kókusztej/víz, hogy összeálljon tésztává 3 dkg kókuszreszelék Hozzávalók a csokis krémhez: 40 dkg kókuszkrém 2 adag csokoládé ízű Scitec Diet Protein 10 dkg puha kókuszzsír 2 ek kakaópor 5 dkg reszelt étcsokoládé 1 tk rum aroma (elhagyható) Foto:123rf.com Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A muffint az utasításnak megfelelően keverjük ki, és süssük készre kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformában, közben keverjük ki a csokikrémet: az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, majd vastagon kenjük meg vele az időközben kihűlt tésztát. Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd tálaljuk felszeletelve. Bögrés meggyes süti Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite. Foto:123rf.com Hozzávalók: 1 bögre* kefir ½ bögre olvasztott kókuszzsír 4 tojás 1 csomag sütőpor 1 bögre vanília ízű Scitec Diet Protein 1 bögre zabliszt 1 bögre darált mandula/mandula liszt 40 dkg magozott meggy (mirelit vagy cukormentes befőtt, 680g/üveg) * 2 ½ dl Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet kivéve minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, majd simítsuk az előkészített tepsibe. Szórjuk a tetejére a meggyet, majd kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index