A narancshéj egészséges – így kandírozzuk 2022-12-19 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A narancshéj kandírozása a legnépszerűbb. Igaz, hogy több napig tart, de ne ijedjen meg, aki még soha nem készített kandírozott gyümölcsöt, mert egyszerű. Csak néhány narancs kell hozzá, amit alapos megmosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg… Kandirozott narancshéj recept Hozzávalók: 430 g letisztított, fehér részétől megszabadított BIO narancshéj A cukorsziruphoz: 500 g kristálycukor 2 l víz A kandírozott narancshéj elkészítése Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akér több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Eey nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át. Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána. Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba. Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege Foto: foodwhirl Foto: foodwhirl A narancsokat hámozzuk meg Foto: foodwhirl A narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el Foto: foodwhirl Vágjuk fel a héjakat, majd minimum egy napig áztassuk őket hideg vízben Foto: foodwhirl Foto: foodwhirl Még van idő elkészíteni: ünnepi narancsos vodkalikőr Forrás: edenkert.hu