Tanácsok babakocsi vásárlásához

Tanácsaink a babakocsi vásárlásához megfontolandóak, hiszen nagyon lényeges, hogy mibe ültetjük bele csöppségeinket!

A babakocsi vásárlás nehéz feladat, mert hihetetlenül sokféle létezik, meglehetősen borsos áron, ráadásul millióféle szempontnak kell megfelelnie. Megfelelőnek kell lennie a baba számára, de az anyukáknak is a segítségére kell lennie a mindennapokban.

A csecsemő számára nagyon fontos, hogy 3-4 hónapos koráig vízszintesen legyen alátámasztva a gerince. Ehhez a legideálisabb egy mózeskosárra emlékeztető babakocsi. Nehézséget okozhat, hogy ezek a mélykocsik általában elég nehezek, és a kismamának nem könnyű emelgetni a lépcsőházban vagy a tömegközlekedési eszközökön, a lépcsőkön.

babakocsi2

Hosszúságuknál fogva pedig az is elképzelhető, hogy nem férnek be a liftbe. Ha már ránézésre sem túl tágas házunkban a lift, akkor érdemes vásárlás előtt lemérni, hogy mekkora az, ami befér.

Méretbeli problémák miatt sokan azt a megoldást választják, hogy olyan babakocsit vásárolnak, melynek a legkisebbeknek való autósülés (hordozó) a felső része, ez azonban nem tesz jót a csecsemő gerincének!

Fontos kérdés az is, hogy milyen terepen fogunk közlekedni a babakocsival. Nagyvárosban, aszfaltozott környezetben ugyanis teljesen felesleges nagy és meglehetősen nehéz kerekű babakocsit vásárolni.

Ilyen lakókörnyezetben sokkal praktikusabb a pici, ám bolygókerekekkel felszerelt kocsi. Hasznosak lehetnek a nagykerekű példányok a kevésbé sima utakon, vagy ha valaki esetleg a természet lágy ölén sétálna gyakrabban.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.