Stressz ellen ételekkel!

A gyerekek többségét megviseli, ha vizsgáznia kell. Ilyenkor a szülők biztató szavakkal és egészséges ételekkel is segíthetnek.

Közismert, hogy néhány élelmiszer javítja az agyműködést, így érdemes ezekkel ellátni csemeténket olyankor, amikor nehezebb időszak van az iskolában, mert ezzel is segíthetjük a felkészülését! Az egészséges gyerekek számára nem jelenthet gondot, hogy megfeleljenek az iskolai vizsgákon.

Ahhoz, hogy egészséges legyen szemünk fénye, nagyon fontos, hogy a gyorséttermek kínálata helyett hasznosabb dolgokat egyen, ami nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a nassolásról. Számítógépezés közben mindenki szívesen eszeget valamit: készítsünk oda gyermekünknek nyers sárgarépát, ami A-vitaminban gazdag, ezért jót tesz a szemnek, vagy szotyit, földimogyorót, ami gazdag lecitinben, ezért segíti a koncentrációt, valamint gyorsítja az információtovábbítást az agyban.

Vigyázni kell, mert a gyerekek könnyen kiszáradnak, ugyanis nem mindig jut az eszükbe, hogy szomjasak! Azonban ha mindig van a hűtőben egy kancsó friss, citromos limonádé, akkor nem kell aggódnunk; gyermekünk elegendő folyadékot fog fogyasztani, és emellett jelentős mennyiségű C-vitamin kerül a szervezetébe, ami erősíti az immunrendszerét.

gyermek52

Ráadásul nem jut majd az eszébe, hogy mindenféle szénsavas, cukros löttyöket vásároljon, ha otthon várja a mama limcsije, amilyet senki más nem tud a világon! Reggelire készítsünk kakaót, ha a tejet nem kívánja a csemete, mert mindkettő nyugtató hatású. Ha kávét szeretne, akkor adjunk helyette inkább zöld teát, ugyanis a kettőnek nagyon hasonló a stimuláló hatása, de a tea nem terheli le a szív- és az érrendszert.

A csoki és a szőlőcukor a vizsgázók klasszikus fegyvere és tény, hogy nagyon hasznosak. A szőlőcukor előnye, hogy egy pillanat alatt felszívódik, ezért elmulasztja az éhségérzetet, így a gyermek csak a feladatra koncentrál majd, ezen kívül serkenti az agyi funkciókat és javítja a memóriát.

A csoki hatása szintén igen előnyös: felszabadítja a szervezet boldogság hormonjait és megnyugtatja csemeténket, ráadásul javítja a vérkeringést, élénkít és fokozza a teljesítőképességet.

Forrás: