Probiotikumok az immunrendszer védelmében

Az immunerősítés és különösen a gyermekünk egészségének védelme az iskolakezdéssel különösen fontossá válik.

Lehetőségeink tárháza szerteágazó, hisz minden szülő egyet akar: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?

Az immunerősítésnek különböző módszerei vannak. Egyik legismertebb a gyermek, napi ritmusát veszi figyelembe. Fontos, hogy rendesen, és jó minőségű táplálékot egyen, naponta legyen a szabad levegőn, ha nagyobb, akkor sportoljon, és az is lényeges, hogy eleget pihenjen, aludjon.

Az említett tényezők alapvetőnek számítanak, ám sok esetben tapasztalható, hogy ezek sem valósulnak meg. Emellett vannak étvágytalan, rosszalvó gyerekek is, akikkel a szülő legjobb szándékával sem boldogul.

Az olyan nagyobb gyerekeknek, akik rossz étvágyúak, nehezen esznek, remek immunerősítő hatásuk miatt ajánlott a probiotikumok fogyasztása. Ezek a termékek nem csak az immunrendszert képesek a bélrendszeren keresztül támogatni, hanem a gyermek étvágyát is rendezhetik. Vannak olyan készítmények is, amelyekkel nem csak a probiotikumról gondoskodhat a szülő, hanem a vitamin, ásványi anyag és nyomelem pótlásról is.

joghurt6

Az olyan gyerekek számára, akik egyik fertőzésből a másikba esnek, érdemes immunerősítő készítményeket adni. Ezek egy része vényköteles, orvosánál, gyógyszerészénél érdeklődhet ezekről, más részről pedig az alternatív gyógyítás palettájáról ismert fitoterápiás készítmények vagy táplálék kiegészítők. Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen az általunk vásárolt készítmény. Amennyiben nem értünk hozzá, laikusak vagyunk érdemes kikérni szakember tanácsát.

A gyermek immunrendszere e készítmények szedése idején megtanul védekezni, ellenanyagot termelni a kórokozók ellen, hogy amikor ténylegesen találkozik egy ilyen baktériummal, akkor harcra készen várja a kórokozókat.

A szülők pedig legfeljebb azt fogják észrevenni, hogy a gyermek – bár csorog az orrváladéka, és prüszköl – nem lesz lázas, mint korábban, és nagy valószínűséggel a gennyes középfülgyulladást is megússza.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.