Fogselyem a gyereknek? – 2. rész

Tanítsd meg gyermekedet a fogselyem használatára, hogy mindig büszke lehess mosolyára! A szájvíz és a fogselyem helyes használata tökéletesíti a mindennapos szájápolást

Kisiskolások fogápolása fogselyem használatával

A kisiskolás korban egy gyerek már egyedül mossa a fogát, de a fogselyem használatában még segítségre szorul 8-9 éves koráig.Jó, ha gyermeked látja, te hogyan használod a fogselymet. Látva, hogy hogyan fogod a selymet, milyen mozdulatokkal tisztítod fogaidat, később, amikor már egyedül végzi ezt a műveleted, tudni fogja mit és hogyan kell tennie.

video_doki_fog

Ha már úgy érzed, felkészült a fogselyem használatára, előtte menjetek el a fogorvoshoz. Kérd meg az ápolónőt, magyarázza el gyermekednek a fogselyem helyes használatát. Az ápolónő ezután felkéri gyermekedet, hogy mutassa meg, miként fogja tisztítani fogselyemmel a fogát. Ezen a módon kijavíthatja a helytelen mozdulatokat, mielőtt azok megszokássá válhatnának.

Ezután menjetek el egy drogériába és vásároljatok egy dobozzal, amely csak az övé lesz. Nagyon büszke lesz arra, hogy egyedül használhatja a fogselymet. Természetesen ezután is ellenőrizned kell és oda kell figyelned rá, mikor tisztítja a fogait. Ez egészen addig szükésges, amíg meg nem győződsz arról, hogy megfelelő hatékonysággal használja a fogselymet és képes rendszeresen megismételni ezt a teljesítményt.

Összefoglalva:

• mutasd meg, hogyan kell helyesen használni a fogselymet

• menjetek el fogorvoshoz, az ápolónő részletesen elmagyarázza a fogtisztítás menetét

• felügyeld egészen addig, míg meg nem győződsz arról, hogy hatékonyan megtisztítja a fogait.

Forrás: