Segíts hobbit választani gyermekednek!

Ha gyermeked érdeklődést mutat különböző tárgyak gyűjtése iránt, vagy szeret futballklubba eljárni, akkor bátorítsd és segíts neki megvalósítani a szenvedélyét!

Ismerd meg, milyen előnyökkel jár, ha a gyermek érdeklődést mutat valamilyen szabadidős tevékenység iránt és ez hosszú távon hogyan válik a hasznára! Azok a gyermekek, akiknek van valamilyen hobbijuk, vagy szenvedélyesen érdeklődnek bizonyos dolgok iránt, szívesen költik zsebpénzüket erre, vagy a gyűjteményükhöz szükséges új tárgyak beszerzésére.

Így kevésbé vannak kitéve annak a csábításnak, hogy édességre vagy más, hosszú távon káros dolgokra adják ki a pénzüket. Ha gyermeked iskola után is foglalkoztatva van, például táncórára jár, labdarúgó csapat tagja, köveket gyűjt, vagy bármilyen más hobbinak szenteli idejét, nem fog időt vesztegetni olyan gyermekek társaságában, akiknek egyetlen időtöltésük a veszélyes és tiltott dolgok kipróbálása.

Tanítsd meg neki, hogy milyen csodálatos dolog részt venni valamiben, ami büszkeség tölti majd el, ha végig tudja csinálni! Támogasd nehéz pillanataiban, például, amikor 10 próbálkozás után sem tudja a helyes tánclépést! Mondd neki, hogy minden értékes dolgot csak kemény munkával lehet megszerezni!

fustmentes_jatszoter8

Ha a kedvenc gyűjteményéből eltörik valami, tégy meg minden tőled telhetőt, hogy beszerezz egy darabot, amivel helyettesíteni lehet a tönkrement tárgyat! Ezzel azt bizonyítod, hogy törődsz a gyűjteményével (még ha az szerényebb is) és megérted, hogy az ő életében mennyire fontos és értékes helyet foglal el.

A gyermekek megtanulják tisztelni a szenvedélyüket, és amikor nagyobbak lesznek, érezni fogják a helyes döntésük pozitív hatását, hiszen egy nehéz időszakban is le tudja majd őket kötni valami. Ez a pozitív feltöltődési mód ösztönzi őket arra, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el, nem pedig unatkozó gyerekek társaságában, akik a pillanat kedvéért hajlamosak káros dolgokat is kipróbálni.

Te magad is részt vehetsz valamilyen kreatív tevékenységben, esetleg elkezdheted összeállítani saját gyűjteményedet! Egy közös hobbi segíthet abban, hogy közted és gyermeked között szoros kapcsolat jöjjön létre!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.