Az agresszió káros az egészségre!

Érdemes lenne mindent megtenni a gyermekkori agresszió ellen: a viselkedés, amelyet a csemetétől már akkor sem viselünk el, felnőttkorában egészségügyi problémákat okozhat neki!

Összefüggésbe hozták a kutatók a gyermekkori agressziót, a későbbi elégtelen egészséggel, amely akár szívproblémák előrevetítője is lehet! A kutatók csoportja 3900 kanadai – Quebec-i – embert vizsgált azon szempontok szerint, hogy milyenek voltak az iskolában, negyedik és hetedik évfolyamon, 1976 és 78 között, majd pedig milyen kezelésekre szorultak később, 1992 és 2006 között.

A gyermekkori agresszió 8,1 százalékkal tette valószínűbbé az egészségügyi beavatkozások szükségességét! A sérülések valószínűsége 10,7 százalékkal nőtt, 6,2 százalékkal emelkedett az orvos specialistáknál tett látogatások száma és 12,4 százalékkal a sürgősségi ellátásoké.

Az életmódhoz köthető egészségügyi problémák összességében 42 százalékkal voltak valószínűbbek a gyermekként agresszívan viselkedőknél. Az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség és az alkoholfüggőség is a problémák között szerepelt.

A gyerekként agresszívan viselkedő nőknél pedig, megnőtt a nőgyógyásznál tett látogatások száma is 18-23 évek korban. A tanulmány a Canadian Medical Association Journal-ban jelent meg. Ugyanezek a hatások mutatkoztak meg egyébként akkor is, ha a szexuális élet, az oktatás vagy a szegényes környezet hatásait számításba vették a kutatók.

,,A vizsgált emberek ugyanakkor, az egészségügyi szolgáltatásokat kevesebbet használták.” – mondta el Dr. Caroline Temcheff, a Sherbrooke egyetem munkatársa. A gyermekkori agresszió tehát komoly egészségügyi kockázatot rejt magában!

Még idejekorán tenni kellene ellene, hogy a későbbiekben ne romoljon a helyzet! Dr. Sarah Stewart-Brown, az angliai Warwick egyeteméről hozzátette: a gyermekkori agresszió valószínűleg reakció a stresszes környezetre. Az iskola nem feltétlenül segít annak ellensúlyozásában, a legnagyobb változást, a szülők hozzáállása hozná.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.